Vekalet Verilerek Vatandaşlıktan çikmak
Öncelikle herkese selamlar.. 23 yasında bir bayanım 1990 yılında almanyaya yerleştik o tarihten sonra siyasi pass ile oturum aldık daha sonra 2002 de alman vatandaşlığı aldım ve o tarihten sonra çifte vatandaşlığım var şimdi evlenmek için türkiyeye gidecem bir hafta sonra ve evlilik işlemlerimde sorun çıkmaması için türk vatandaşlığından çıkmak gerekiyormuş bende 1 ay önce basvuru yaptım ama 25.05 ile 10.08 tarihleri arasında türkiyede olacagım..Hannoverde 1 ay önce vatandaşlıktan çıkış başvurusu yapınca ordaki görevliler bana demişti bir belge gibi bişey gelecek adresine o belgeyi imzalamadan vatandaşlıktan çıkamazsın ve o belgede benim türkiyede olacagım tarihler arasında almanyadaki adresime gelecek.Şimdi benim sorum şu 1- kardeşime vekalet verebilirmiyim benim adıma imzalaması için 2-Eger vekalet veremiyorsam o belgeyi türkiyede imzalayıp çıkmak şansım varmı... Çünkü malum ekonomik kriz var bide 6. ayda adresime gelecekmiş o belge ve onun için tekrar almanyaya git gel yapmak istemiyorum ... soruma cevap vermeniz dileğiyle saygılar...
Re: Vekalet Verilerek Vatandaşliktan çikmak
bu sitede bana cevap verecek kimse yokmu?
Re: Vekalet Verilerek Vatandaşliktan çikmak
Vekalet konusunda birsey diyemem, ancak durumunuzu iyi arastirin. 2000 yilinda yürürlüge giren Almanya vatandaslik yasasiyla, 2000'den sonra kazanilan Türk vatandasligi tespit edildiginde Alman vatandasligindan otomatik olarak cikariliyorsunuz. 2000 yilindan sonra Alman vatandasligini almaniza ragmen Türk vatandasligindan cikmadiysaniz da Alman vatandasliginiz iptal ediliyor. Türk vatandasligindan ne zaman ciktiginizin bilgilerini de bunun icin istiyorlar.
Re: Vekalet Verilerek Vatandaşlıktan çikmak
cok sağolun yanıtladığınız için ama işte zaten türk vatandaşlığından çıkmazsam eger evlenince alman vatandaslığım iptal olur işte türk vatandaşlığından çıkmak için basvuru yaptım ama ben türkiyede olacam 3 ay boyunca o esnada çıkış kağıdım almanyadaki adresime gelecek işte bidaha almanyaya gel git yapmadan nasıl sıyrılırım bu işten?
Re: Vekalet Verilerek Vatandaşlıktan çikmak
Alıntı:
fiore1212 rumuzlu üyeden alıntı
cok sağolun yanıtladığınız için ama işte zaten türk vatandaşlığından çıkmazsam eger evlenince alman vatandaslığım iptal olur işte türk vatandaşlığından çıkmak için basvuru yaptım ama ben türkiyede olacam 3 ay boyunca o esnada çıkış kağıdım almanyadaki adresime gelecek işte bidaha almanyaya gel git yapmadan nasıl sıyrılırım bu işten?
Siz Alman vatandasliginizi alirken sizden Türk vatandasligindan cikmanizi istemediler mi? Sayet Alman vatandasligini 2002'de aldiysaniz ve hala ayni zamanda Türk vatandasiysaniz da Alman vatandasligindan cikarilmaniz gerekiyor. Vatansiz kalma ihtimalinize karsi bunu söylüyorum. Almanya'daki kuruma sorun isterseniz bunu.
Cikis icin de bunu konsolosluk araciligiyla halledebileceginizi düsünüyorum. Cikis bilgilerinizin ulastirilacagi adres olarak Türkiye'de bulunacaginiz adresi verip veremeyeceginizi konsolosluga ya da ilgili birime sormanizi tavsiye ederim...