Hastaneye Açılacak Dava Hakkında
Merhaba,şuan o kadar sinirliyim ki anlatamam.Bu ülkede resmen tesadüfen yaşıyoruz!
Dün babam ağaçları ilaçlamak için çıktığı çatıdan düştü.Ambulansla hastaneye kaldırıldı.Hastanede kan tahlilleri ve tomografi çekilerek eve gönderilmiş,''kan tahliliniz 1 saat sonra çıkacak,tomografiyi de o zaman gösterirsiniz'' diye...
1 saat sonra hastaneye gittiğinde yanlış kişinin kan tahlili verilmiş,bir bayanın kan tahlili ve babama ''baba olacaksınız eşiniz hamile'' denilmiş...Şaka değil komedi gibi!!! Üstelik tomografi de yanlış çekilmiş,ilaçlı çekileceğine ilaçsız çekilmiş.Tekrar ilaçlı çekilecekken,makina ısındı 1 saat sonra gelin denilmiş,yine gidildiğinde ilaç yok çekemiycez denilmiş.ve babamın ilaçlı tomografisi çekilmedi.
Babama bu süre zarfında birşey olsaydı/yada olursa bunun hesabını kim nasıl verecek?
İlaç yok ise getirtilebilir veya ambulans ile başka hastaneye sevk edilebilirdi.
Yanlış hastanın hasta kanını babamınki diye karıştırmışlar,çok daha kötüsü olabilir ve hastalıklı kan olsaydı yanlış tedavi uygulanabilirdi.
Ben bu konunun peşini bırakmak istemiyorum.Bu durumda nasıl dava edebilirim bu hastane dr sağlık memuru vs... yi...
Babam adına ben dava açabilir miyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Hastaneye Açılacak Dava Hakkında
Sağlık Bakanlığına şikayet etmenizi tavsiye ederim. Siz de şikayet edebilirsiniz.
Henüz bir zarar ortaya çıkmamış olduğundan savcılığa veya hukuk mahkemelerine müracaat hakkı doğmamış. Adli müracaatları babanız veya vekalet vereceği avukat yapabilir. Geçmiş olsun verilmiş sadakanızı harcadığınızdan yerini doldurmanızı tavsiye ederim.