Danıştayın yürütmeyi durdurma kararı sonrası

idari mahkemede lehime çıkan bir karar verildi ve sonra dava temyize gitti.yürütmeyi durdurma kararı verildi ama ben idare mahkemesinin kararına göre kurum ve il değişikliği yaptım.yürütmeyi durdurma kararı gereği kurumla ilişiğim kesilirmi yada esas karar beklenirmi.birde yürütmeyi durdurma kararının esas karar üzerinde bir etkisi varmıdır.

Re: Danıştayın yürütmeyi durdurma kararı sonrası

bir cevapta bana verin lütfen temyiz den yd çıksa bile esas kararda lehime onama çıkabilirmi

bu konuda bir bilgisi olan yokmu

Y.D . kararının amacı açıkça hukuka aykırı bir işlemle telafisi güç zararları önlemektir. Sizin durumunuzda böyle bir ihtimal varmı onu siz bilirsiniz ya da İdareden öğrenirsiniz. Temyizden yürütmeyi durdurma çıksa bile onama kararı verilebilir. Dediğim gibi amaç zarar ortaya çıkacaksa durdurmaktır. Bayram sonrası sorunuza başka yanıtlar verilip verilmediğini kontrol edin ve sabırlı olun.
Bayramınız kutlu olsun.

çok teşekkür ederim avukat bey hukuka aykırı bir işlem yok diye biliyorum bir çok hukukcudan fikir aldım hepsi haklı olduğumu söyledi.yd karaından sonra il değiştirmiş olmam kurum değiştirmiş olmam idare için bir anlam ifade edermi yoksa işime son verilip eski işyerime dönmemimi isterler

bir cevap verebilecek arkadaş lütfen

İdare Mahkemesi'nin lehinizde verdiği karar hakkında Danıştay YD kararı vermiş. Karar öncesi hukuki durum avdet edeceğine göre, sizin de İdare Mahkemesi kararı öncesi duruma dönmeniz gerekir. 
Sonuç itibarıyla kurum sizi daha önce çalıştığınız yere atamak durumundadır.