Apartaman yöneciliği ve ortak giderler?
Merhabalar;
Oturduğum binada apartman yöneticiliği için benin olmamı istiyor.
1-)Apartman yöneticiliği hakkında bilmem gerekenler nelerdir. Bu konuda sorumluluklarım ve yükümlülüklerim nelerdir (yani artı ve eskisi nelerdir)
2-) Galiba binada ortak gider ve yakıt ücretleri ödemede sıkıntılar var imiş.
Bu tür kişiler için hangi işlemleri yapmam gerekir?
3-) binada boş olan ama ev sahibi tarafından kiraya verilemeyen konutlar var vede bu ev sahipleri ortak giderlere karışmıyorlar.bunlar için ne yapmayım.
4-) ortak mülkiyet olan bir kapıcı dairesi var ama arsa sahibi olan kişi arsa karşılığı 2-3 dairesi,garaj ve dükkan almış .Halende bina oturan birisi bu kişi ise kendi kafasına göre kapıcı alıp çıkartıyor. Bu konuda yardımcı olursanız?
5-) tapuda aldığım daire 10 numara geçiyor ama kapı numaran 9 . Girişte bir kapıcı dairesi var birde normal daire . Kapıcı dairesinin numarası yok ve diğer daire ise 1 den başlıyor o zaman 9 numara denk geliyor tapuda bunu nasıl düzeltiriz yoksa kapıcı daire 1 den başlatıp diğer numaralarımı değiştirelim.
Re: Apartaman yöneciliği ve ortak giderler?
Apartmanımızın kanalizasyonu (müteahhitin projesinde olduğu gibi) zemin kattaki dairenin altından geçmekte.Ancak kanalizasyon boruları eskidiği için sızdırma yapıyor.Bu durumdan kat maliki şikayetçi.Evi boş ve sızan pis sular evde gözükmekte.Kat maliki kanalizasyon borularının dışarıdan dolaştırılıp evinin altındaki boruların iptal edilmesini istiyor.Oysaki apartmandaki malikler, bakım onarım yapalım demekte bunu ev sahibi kabul etmiyor.Ev sahibi bakım-onarımın fayda sağlamayacağını düşünerek ısrarla boruların yeni bir tesisatla dışarı taşınmasını istiyor.Taşıma işini yapmazsak mahkeme açacağını söylüyor.bu durumda mahkeme bizim aleyhimize sonuçlanabilir mi? apartmandaki malikler olarak yeni bir tesisatla boruları taşıma zorunluluğumuz var mı?
Teşekkür ediyorum.Saygılarımla
Alıntı:
serdarerken rumuzlu üyeden alıntı
Apartmanımızın kanalizasyonu (müteahhitin projesinde olduğu gibi) zemin kattaki dairenin altından geçmekte.Ancak kanalizasyon boruları eskidiği için sızdırma yapıyor.Bu durumdan kat maliki şikayetçi.Evi boş ve sızan pis sular evde gözükmekte.Kat maliki kanalizasyon borularının dışarıdan dolaştırılıp evinin altındaki boruların iptal edilmesini istiyor.Oysaki apartmandaki malikler, bakım onarım yapalım demekte bunu ev sahibi kabul etmiyor.Ev sahibi bakım-onarımın fayda sağlamayacağını düşünerek ısrarla boruların yeni bir tesisatla dışarı taşınmasını istiyor.Taşıma işini yapmazsak mahkeme açacağını söylüyor.bu durumda mahkeme bizim aleyhimize sonuçlanabilir mi? apartmandaki malikler olarak yeni bir tesisatla boruları taşıma zorunluluğumuz var mı?
Merhaba,
Kendinizi o malikin yerine koyunuz, siz ne talep edersiniz, bence elbirliği ile düzeltilmeli, sağlık açısından sakıncalı bir durum, bence boruların yerini değiştirin. Ayrıca mahkeme açarsa kazanamaz, o zaman evine su borusundan su sızan kişiler borular dışarı çıkartılsın diyebilirmi, ama insaflı olmak gerekir, lağım suyu yani.
Saygılarımla
Say
Alıntı:
serdarerken rumuzlu üyeden alıntı
Bu probleme hukuksal olarak değil de insani olarak bakmak gerekir. Bence ev sahibi ikna edilmeli ve borular düzgün bir şekilde yeniden döşenmeli. Elinizi vicdanınıza koymalısınız. f_doruk' un söylediği gibi mahkemeye başvursa kazanamaz. Ama yazıktır.
Çok teşekkür ediyorum.Yönetici olarak ben kendimi o kişinin yerine koyuyorum.Kötü bir durum.Kat maliklerinin tamamı yaptırmayı kabul etmiyor maalesef.Saygılarımla.