Kredi kartı borcu ve ekkart ödemesi
Merhaba ,
Benin 2500TL civarında kredi kartı borcum vardı ve ben borcumu yeniden yapılandırarak taksitle ödemeye başladım ancak asıl kart borcu 2000 bi de ek kart var ki o da 600 civarında her ikisi de taksitlendirilmiş durumda ek kart bir arkadaşıma çıkartırmıştım kendisine durumu bildirdim öderim dedi ama ödemezse ben sadece asıl kart borcunu kapatıp borçtan kurtulabilir miyim yoksa o ödemese bile ödemek zorunda mıyım.Kendisinin ödeme yükümlülüğü var mıdır yani asıl kart borcu kapandıktan sonra ek kart borcu için bana mı yoksa ona mı bildirim yapılır?Konuyla ilgili detaylı bilgi verirseniz sevinirim çünkü şu an tapuma bu borç yüzünden haciz koyulmuş durumda
Re: Kredi kartı borcu ve ekkart ödemesi
Ek kart sizin adınıza düzenlenmiş olan asıl karta bağlıdır,ek te olsa borç sizin borcunuz olduğundan,yapılacak işlemler size karşı yapılır.
İlginize teşekkürler ancak bir sorum daha olacak icra işlemi başladığı sırada ek kart sahibi olan arkadaşıma da gidilmiş ve kendisinin ek kart sahibi olduğu için kefil sayıldığını ve borcun bi kısmının kendisinden tahsil edileceği bildirilmiş.Peki ben ek kartın ödemesini yapmayıp asıl kartı yapsam sadece (ancak sözleşme var elimde avukatın düzenlemiş olduğu) o zaman sadece ek kart borcu için bu durum geçerli olur mu yoksa borcun ödenmemiş kısmı olduğu için tüm borç mu yeniden gündeme gelir? Sözleşme olduğunda bildiğim kadarıyla aksatmadan ödeme yapmak gerekiyor ya o açıdan soruyorum.Ya da oturup ödemesi için dua mı etmeye başlamalıyım
Arkadaşınız sadece ek karttan siz borcun tamamından sorumlusunuz. Siz borcu bitirip onun borcu için ödediğinizi ona rücu edebilirsiniz. Bayramınız kutlu olsun
Cevap: Re: Kredi kartı borcu ve ekkart ödemesi
Merhaba,
Babam vefat etti, onun borçlarından kurtulmak için red-i miras yaptık. Annem ve benim farklı bankalardan (babam asil kart sahibi olmak üzere) bir kaç tane ek kartımız var. Babamın vefatından sonra ek kartları kullanmadık. Bu durumda Ek kartların geçmişe yönelik borcundan sorumlu muyuz? Nasıl bir yol izlememiz gerekir, lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Cevap: Re: Kredi kartı borcu ve ekkart ödemesi
Ek kart için sözleşmede imzanız yoksa sorumlu olmazsınız diye düşünüyorum banka size sebepsiz zenginleşme davası açmak suretiyle durumu zorlar mı bilmiyorum.