Belirli süreli sözleşme fesih
Merhaba ben yurt dışında çalışan bir mühendisim. şu an çalıştığım işyeri ile iş başlangıcında 2 yıl süreli bir sözleşme yaptık. sözleşme şartlarına göre işveren eğer ben işi bırakırsam benden yüklü bir miktar para ve eğitim masraflarını isteyebiliyor. problem şu ki 8 aydır düzgün bir maaş ödemesi yapılmıyor sadece 2 ay maaş aldım. ben bu sebepten sözleşmemi iptak ettire bilirmiyim ?
yaklaşık 6 aylık maaşım içeride maaşımı alabilirmiyim? bu konuda ne gibi bir prosedür izlemeliyim .
Maaşlarımızı banka hesabına havale yapıyorlar fakat ayrıntısına maaş yazmıyorlar ve resmi maaşımız aldığımız maaşın çok çok altında maaşlarımızı gösterdikleri rakamdan değil de orjinal rakamından nasıl alabilirim ?
Yardımlarınızı Bekliyorum
Re: Belirli süri sözleşme fesih
arkadaşlar 2 haftalık bir iznim var bu arada bu konuyu çözmek istiyorum .
hala yardımlarınızı bekliyorum.
Re: Belirli süreli sözleşme fesih
Ücretinizin ödenmemesi nedeniyle iş akdinizi feshedip, ödenmeyen ücretlerinizi talep edebilir, buna ek olarak başkaca tazminatlar da talep edebilirsiniz, bu konuyu avukatınıza danışmanızı öneririm.
Ayrıca haklı nedenle fesih bildiriminde bulunduğunuz için sözleşmeyle başlangıçta kararlaştırılan tazminatı ve eğitim masraflarını ödemek zorunda kalmazsınız.