Çalıştığım İş Yerinden Sebepsiz vede Habersiz Çıkartıldım!
Merhaba arkadaşlar sitenizde aradım ancak tam olarak istediğim bilgiye ulaşamadım yada tam olarak anlayamadıysam sizlerden özür dilerim.
Şunu sormak istiyorum çalıştığım özel sektörden haberim olmadan bir sabah işe gidiyorum ve şirketin yetkili müdürü bana işine son verildi diyor. Ne çıkış belgesi nede bir imza atıyorum yada alıyorum. Ve henüz tazminatımı dahilinde almadan işten 07 Mayıs 09 da çıkartıldım. O günden sonra şirket muhasebecisi ve aynı zamanda yetkili müdürü olan kişiyi aradım Tazminatım için vede iş kura başvuruda bulunmak için kendileri yarın tazminatı yatırıcaz v.s. falanlarla ortalama 11 günden beri bu şekilde söylüyor. Ve bu konuyu açmadan 15 dakika önce yine aradım tazminatım ve çıkış belgem için şirketinize gelicem diye ancak bana tamam ben seni arıcam biraz sonra demesine rağmen :) maalesef henüz bir telefon alamadım. Sorucam şudur ben ne yapabilirim. şirkette 1,5 yıldan beri aktif çalışıyorum her hangi bir sorunumuz olmadı iş kurallarını asla ihlal edicek bir şey yapmadımki zaten yapsam ona göre çıkartırlardı ama bir sorun olmadı. Şirket patronunun kişisel bir sorunu (işle alakası bile yok) yüzünden iş kurallarına her hangi bir şekilde ihlal etmediğim halde beni işten habersizce çıkarttıkları için ve daha bu güne kadar ödememi vede çıkışla ilgili her hangi bir bilgi vermekdileri için ben bu kişilere dava açarsam nasıl tüm haklarımı kazanırım artıları ve eksilerini lütfen siz değerli hukukcu arkadaşlarımız anlatırlarsa inanın çok mutlu olucam.
Şimdiden teşekkrü ederim herkeze
Re: Çalıştığım İş Yerinden Sebepsiz vede Habersiz Çıkartıldım!
Ayrıca arkadaşlar bir dip not düşmek istiyorum cevaplarınızı acil bekliyorum çünkü 15 gün içerisinde bildirimde bulunmak gerekiyormuş yani 4 gün gibi bir süre kaldı sanırsam forumdan bulduğum bilgilerle yazıyorum bunu teşekkür ederim
evet arkadaşlar şu anda bilgisayar başında sizden gelicek yorumları bekliyorum teşekkür ederim
Fesih bildiriminin yazılı olarak yapılması gerekir.
Size sözlü bildirilmiş bir fesih sonrası işe gitmemeye başladıysanız, işverenin 3 gün üst üste devamsızlık nedeniyle sözleşmenizi feshetmiş olma ihtimali mevcuttur.
Noter kanalıyla bildirimde bulunup, sözleşmenize son verildiğini, ücret ve taminatlarınızın ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirtebilir,
bildirimin size yapılmasından itibaren 30 gün içinde diğer şartları da sağlıyorsanız işe iade davası açabilirsiniz.
erdoğan bey teşekkür derim cevabını ziçin ancak 3 günü geçti vede maalesef notere gitmedim zaten onlarda bu şekilde bir fesih yapmadılar öyle bişiy olsa bana mutlaka yazaılı bir evrak postayla gelmesi lazımdı diye biliyorum notere bugun için gitmiş olsam genede söylediklerinizle ilgili olarak bir şeyler yapabilirmiyim? ayrıca noterde ne gibi bir işlem yapmam gerekir. her hangi bir bilgim yok maalesef özür dilerim