Çıktığım iş yeri devir etmiş dava açsam kalan paramı alabilirmiyim
sigortalı olarak yaklaşık 6 ay cafede calıştım maaşımı bir bucuk ay vermediler para alamayınca ben sürekli para istedim vermeyince tartışıp cıktım,sonra calışma bakanlığına gittim 06.08.2008 tarihinde dilekçe verdim bana 06.04.2009 da şöyle bir yazı geldi
;ilgide kayıtlı dilekçenizde ileri sürdüğünüz hususlar,bakanlığımız iş müfettişi tarafından incelemek için işveren gerekli kayıt ve belgelerle birlikte davet edilmiş,ancakişverenin verilen gün ve saatte sözkonusu davete icabet etmemesi nedeniyle ,söz konusu dilekçenizin idari yönden çözümü mümkün olmamıştır.belirtilen nedenlerle şikayet konularınızla ilgili olarak iş mahkemesinde dava açmanızı rica ederim.
şeklinde ben dilekçeden sonra sözkonusu işyerine gittim patronun karısı kendisi ve kızı üzerine devraldığını,kocasınında yurt dışında olduğunu ve resmi olarak bir ilişkisinin kalmadığını söyledi parasını alamadığı için işten çikan çoğu personelin maaşı tam olarak verilmiş ama bana gelince az bi parayla da göndermek istedi kabul etmedim.iş mahkemesine verirsem davayı kazanabilir miyim?ve mahkeme masraflarını hangi taraf öder kazanamazsam ne olur ?teşekkürler
Re: Çıktığım iş yeri devir etmiş param ne olacak?
merhaba sadece bildiğim bişeye cevap vermek istiyorum eğer kazanamazsan avukat v.s. tüm masrafları siz ödemek zorunda kalırsınız sadece bunu biliyorum teşekkür ederim
kimse bilmiyormu cevabı ??
Firma şahıs firması mı şirketmi?
İş yeri devrinde alacaklar ve borçlar ile birlikte devredilir. Yeni işyeri eski borçlardan da sorumludur. Mahkeme masraflarını siz yapar kazanınca karşı taraftan tahsil edersiniz. Kazanamam diye bir şey düşünmeyin hakkınızı arayın.
iş yeri iki kişinin ortaklığıyla olduğuna göre şirket sanırım şu anda ikiside yurt dışında baya borç bırakıp gitmişler sanırımda şu anki eski patronumun karısı yani devredilen bayanla boşanmışlar yani artık karısı değil eskikarısı benimde korkum bundan alacağım 830tl ye bi avukat masrafının nerdeyse yarısı