Eşyasınıda bırakıp yok olan Kiracı
sevgili forum üyesi arkadaşlar benim bir sorunum var ve acil bir cevap almam lazım.
Bir kiracım var kendisi ortadan kayboldu singapura gittiği söyleniyor telefondan ve msn den ulaşamıyorum evdeki eşyası dışardan göründüğü kadarı ile duruyor ama çoğu çöp ayrıca evi giderken birine bırakmış ama bıraktığı kişi ile daha yüz yüze görüşemedik kira gecikti ayrıca önceden kalma 750 tl borcuda var. evi bıraktığı kişi ile telefondan görüştük kısa zaman sonra kiranızı yatırıcam dedi ama oda eşyaların işe yarıyanını alıp kaçıcak gibi duruyor zaten diğer kiracıların beyanına göre evde 1 aydır kalan yok şimdi ne yapmamız lazım.
icra takibi açsak tebligat ellerine ulaşamayacak ve şahsın muhtarlıkta kaydı yüksek bir ihtimalle yok. bu durumda neler yapılmalı nasıl bir yol izlenmeli cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Re: Eşyasınıda bırakıp yok olan Kiracı
ben de merak ettim şimdi.Kanunlar ne der bilmem ama üsküdarda aynı bu durumda tanıdığımın evi var..Sahibi kiraya bile veremiyor yeniden.Sebep:kiracı içinde eşya bırakmış giderken
Eşyalar üzerinde hapis hakkınız var anahtarı değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca içerdeki eşyaları bu hakkınıza istinaden kayıt altına alabiliyorsunuz icra dairesine gidip gerekli işlemleri başlatabilirsiniz. Geçmiş ve gelecek ayları tahliyeli icra takibine koyabilirsiniz tebligat yapılmazsa nüfus kaydında adresine yapılabilir en son çare ilanen tebligat olur. Zaman alan bir süreç olduğundan erken davranmanızın yararı olur. Kolay gelsin.
Sayın meslektaşıma katılıyorum. Derhal avukatınıza müracaat edip, tahliye talepli ihtarlı ödeme emri tebliğ ettirin. Muhtarda kaydı olması gerektiğinden tebligat en kötü ihtimalle muhtara yapılır ve geçerlidir. Bundan sonra haciz ve tahliye aşamalarına geçilir.
Cevap: Re: Eşyasınıda bırakıp yok olan Kiracı
Tekrar konu açmamak adına bu eski konuya yazıyorum.
Bizimde aynı şekilde dairemiz var ve kiracı içerisinde bir koltuk ve halısını bıraktı gitti evin elktrigini,dogalgazı,suyu kestirdik adam 4 aydır eve gelmiyor ve sekiz aydır kira ödemiyor. noterden ihtar çektik 20 gün oldu en kolay nasıl boşaltırız daireyi ?. alacaklarımızın peşinde degiliz daire boşalsın yeter acaba icra mahkemesinden tahliyeli haciz davasımı açalım yoksa sadece tahliye davasımı.? cevap için teşekkürkler.