Kadastro defterlerine bakabilmek için nerden izin alabilirim
İyi günler istanbulda babannemin babasından kalan malları için 60 lı yıllarda davetiye gelmiş fakat babannem gidememiş çünkü istanbul dışına evliymiş şimdi sağ olan tek amcam sizler istanbuldasınız gidip bakın demekte balatta olduğunu bildiğimizfakat ada parsel nosunu bilmediğimizfakat kadastroca davetiye geldiğine göre biyük ihtimal babannemin adına tecil edilen arsaları ( Ki babannem rahmetli olmadan önce ben paşa kızıyım dadılarla büyüdüm fakat dedeniz kadstro zamanı izin vermedi istanbula gitmememe derdi) bulabilmek için kadastro defterine bakmam gerek babannem için veraset filanda çıkartılmadı babannemle aynı adı taşıdığım için nüfüsta çok büyük sorun yaşamadım(az bulunan iki ismimiz olduğundan) şimdi elimde veraset yok sadece babannemin anne babasının olan vukuatlı nufus kayıt örneği var kazastro defterine bakabilirmiyim?
Re: Kadastro defterlerine bakabilmek için nerden izin alabilirim
tahminimce o kadastro kayıtlarını İstanbuldan bulamayabilirsiniz,Ankara da Tapu Kadastro Genel müdürülüğünde,Tapu Arşiv dairesi var kayıtlarınız orda da olabilir
ama siz İstanbuldan da bi soruşturun bulamazsanız size ankara yolu görünebilir.
ama oradaki memurlar sizden hangi evrakları isterler oranın işleyişine bağlıdır tam olarak hangi belgeleri isterler ne söylesek yanlış olabilir
Babaannenizin anne ve baba adları ile TC. Kimlik numarasını edinin. Ayrıca babaanneniz ile sizin aranızda ilişki kuracak kadar vukuatlı nüfus kaydı alın (yani kendi nüfus kaydınızı alın ayrıca babaannenizinkini alın.) Tapu müdürlüğüne giderek tapuda sorgulama yaptırtın. Kadastro görmüş taşınmazlar babaanneniz adına tespit edildiyse tapulaması zaten yapılmış ve tapu kayıtlarında yer almıştır. Ancak üstünden 40 sene geçmiş çok umutlu olmayın. İstanbul gibi bir yerde çoktan üstüne ev dikmişler hatta şartları oluşmuşsa mülkiyetini bile kazanmışlardır.
Kolay gelsin.
o zaman kütüğe işlenmişse yani tapusu çıkmışsa,mahkeme harici o ismi kimse bozamaz.bence ankaraya genel müdürlüğe gidin.işi önce kendiniz takip etmeye çalışın.çünkü takipçiler bazen hissedarlara düşecek olandan fazlasını istiyor.aman böyle biriyle sözleşme yaparsanız dikkatli olun.
Teşekkürler ankaraya kendim gitmedim ama dilekçe yazdım pafta parsel olmadığı için herhengi bir işlem yapamıyoruz diye cvp gönderiler ben zaten parselini paftasını bilsem kendim bakıcam birde yaza ankaraya gittiğimde dediğiniz gibi kendim araştırayım olaki tapuda bi şekilde başkalarına geçmişse diye kadastro defterlerine bakmak istedim. edirnede böyle bir olayı yaşadım saygılar
Evet öncelikle araştırmaya istanbuldan başladım vukuatlı nufus kayıtlarımla tapuya gittim güya tc kimlik nosuyla işlem yapılıyordu .sanki onlardan talebim bulun yerlerimizi üstüme geçirindi.sadece dürüstçe olanları anlattım bir bakarmısınız dedim git babanın verasetini getir babannenin verasetini getir nerden bilelim sen onun varisisin vs cümleler.sizden rica ediyorum bir bakın eğerki varsa(başkalarının üzerine geçmemişse) bana öyle gidip veraset çıkarın diye söyleyin yeri bildirmeseniz de olur diye rica ettim fakat malesef değil defterlere baktırmak kendileri bile bakmaya tenezzül etmediler.