Evden çıkmadan evini kiraya veren ev sahibi, zamanında evi boşaltmazsa
Merhabalar,
Ben iki hafta once bir ev kiraladim. Kira sozlesmesi 1 haziran 2009'dan itibaren gecerli olacak ve ev sahibi de en gec bu tarihte kendisinin evi bosaltacagini beyan etmisti, zaten sozlesme de buna gore duzenlendi.
Ev sahibi gecenlerde beni arayarak, yeni tasinacagi evin hazirlanmasindan cikan bazi sorunlardan dolayi 20 Haziran'a kadar kendisine musade etmemi rica etti benden. Henuz 2 haftalik bebekleri olmasi nedeniyle ben de musade edebilecegimi belirttim. Bu duruma istinaden 3 tane sorum olacak;
1- Kira sozlesmesine, eve 20 haziran itibariyle tasinacagimi belirten bir ibare eklemeli miyim? Eklemezsem ne gibi sorunlar yasayabilirim.
2- 20 Haziran itibariyle eger ev sahibi hala evden cikmazsa, ne gibi kanuni yaptirim uygulayabilirim? Bu durumda ne gibi haklarim vardir?
3- Ben 1 Haziranda eski evimi bosaltmis olacagimdan, 1-20 haziran arasinda barinma icin yapacagim ekstra masrafin ev sahibinden talep edilmesi gibi bir durum var midir? Bilgi olmasi acisindan, ben bu sure zarfinda pansiyonda kalacagim ve 20 gun icin 650 lira para odeyecegim, evin kirasi da 500 lira.
Degerli hukukcularimiz yol gosterirlerse cok memnun olurum.
Simdiden cok tesekkur ederim.
Re: Evden cikmadan evini kiraya veren ev sahibi, zamaninda evi bosaltmazsa...
Kira kontratıyla akdettiğiniz kiradan fazla yaptığınız kir barınma vs. masrafı kendisine rucu edebilirsiniz bunun da en kolay yolu kiralarından mahsup etmek olur. İtiraz eder takibe koyarsa belgelerinizle itiraz edersiniz. Kolay gelsin
Re: Evden cikmadan evini kiraya veren ev sahibi, zamaninda evi bosaltmazsa...
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ev sahibi evden çıkmamakta ısrar ederse yapabileceğim bişey var mıdır?
Saygılar.
Re: Evden çıkmadan evini kiraya veren ev sahibi, zamanında evi boşaltmazsa
sözler tutulmalı böyle böyle kiracının ev sahibine ev sahibinin kiracıya inancı kalmıyor.
Ev sahibini kira kontratı ile kiraya verdiği evinden zorla çıkaramazsınız başka bir yer kiralarsınız daha yüksek bir meblağa kiralanmışsa ve başka bir zarar söz konusu olursa (müsbet menfi zarar) fazla meblağ için rücu edilebilir.
Engin Bey cok tesekkur ederim yanitiniz icin.
Iyi calismalar.