-
Miras ve Sonrası
Biz iki kardeşiz. İki katlı bir evimiz vardı. Bu evi kat karşılığında müteahhite verdik ve buna karşılık müteahhit te bize 6 daire ve küçük bir dükkan verdi. Bu daire ve dükkanlar bitmek üzere ve doğal olarak tapuları babamın üzerine verilecek. Anlattıklarım buraya kadar normal.
Ancak abim 2008 yılına kadar bir iş yeri çalıştırmaktaydı işleri kötü gidince burayı kapatmak zorunda kaldı açıkçası iflas etti. Bunun sonucunda vergi dairesi ve başka yerlere yüklü miktarda borcu çıktı. Babamın vefatı halinde doğal olarak mirasçıları biz olacağız. Durum böyle olunca bildiğim kadarıyla vergi dairesi ve diğer alacaklılar abimin hakkına el koyacak.
Benim sormak istediğim, biz bu durumda ne yapabiliriz?
Tapuların verilmesi aşamasında(abimin rızası var) babam daireleri ve dükkanı benim üzerime yapabilir mi? Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
-
Re: Miras ve Sonrası
Sorduklarıma yanıt alamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
Babanız sizin adınıza tescil edebilir ancak alacaklılar bu işlemin aleyhlerine muvazaalı gerçekleştirilmiş olmasını iddia ederek tasarrufun iptalini isteyebilirler.
-
Yanıtınız için teşekkür ederim. Peki bu durumda nasıl hareket edersek doğru olur?