Re: Kafama takılan bir soru?
demekki bu sorun cevabına hukukcularda cevap veremiyor bizim ulkemizin kaderimi tum sorular cevapsız kalıyor yasak denilen siteler hep ortada ama kagıt uzerinde yasak faliyet gostermesi serbest mi? ben sıradan vatandaş olarak buna cevap veremedim ama gordum ki hukukcularda cevap veremiyor yada vermek istemiyor neyse sormamış olayım ben :)
Öncelikle "kafama takılan soru" diye ileti açmanız site kurallarına aykırı. Başlığı da ilgi çekici olmadığı gibi sizin şahsi probleminiz sanıp kimsenin okumaması da normal.
Konuya gelince, siz makale yazarım bu konuda diyorsunuz ama biz hukukçulardan 5 dk.da yanıt vermemizi istiyorsunuz. Bu haksızlık.
Konu hukuki olduğu kadar aynı zamanda da teknik. Bir site engelleniyor, arkadan başka domain ile yenisi açılıyor. Bu konudaki birçok uluslararası anlaşmada taraf olmamamız da eklenince telekom elinde sopa hergün bu kişileri kovalıyor. Kısacası sizin sorunuza göre ihmal değil, yumaktır demek daha uygun geliyor bana. Ayrıca erotizm suç mu değil mi diye düşününce suç da olmayınca (muzır yayınlardan küçükleri koruyamamak hariç) bu husustaki yasalara uymayan siteleri tespit etmek, faillerini bulmak, yargılamak ve sonuçta cezalandırmak zor ve uzun bir zaman istiyor.
dostum ben toplum vicdanındaki rahtsızlık üzerine makale yazarım çünkü benim işim toplum bilimi ve bir gercek var ki türk toplumunda hukuk a guven her gün biraz daha azalıyor elbette bu bahsetigim konu benim kafama takılan ufak bir detay ama sizin cevabınızdanda anlamadıgım youtube kapanıyor video paylaşım siteleri kapanıyor ama google adult yazınca nasıl 200.000 bin site ortaya cıkıyor türktelekomun elinde deynek olmadıgı hatta savcılarımızında pek bu konu ile ilgilenmedigi 200.000 sonucu gorunce anlaşılıyor benim şahşi meselem degil bu hicte umurumda degil ama bir kanun çıkarıp çarşaf çarşaf reklam verip şikayet edilmesi icin siteler açılıyorsa ve hala 200.000 bin site ortada geziyorsa ben bunu elbette siz hukukçulara soracam çünkü bu sizin branşınız benim degil simdi basit düz aristo mantıgı ile bir sonuca ulaşalım ozaman neden Türk toplumunda hukuk a güven azalıyor sonuç işte ortada neden azaldıgı burda belli oluyor bence yazık oluyor bunlar basit detaylar ama migde bulandıran detaylar neyse ben sadece goruş almak istedim ve gordugum tek şey hukukcularda menunun yapılanlardan kimse goruş beyan etmemiş ozaman bende memnunum heşeyden diyorum