Re: Tazminatı çek ile ödeme
Alıntı:
akinturkby rumuzlu üyeden alıntı
merhaba. Ben ocam ayında isten çıkarıldım.isveren tazminatı ödeme konusunu sürekli erteledi.son çare olarak çalışma sosoyal güvenlik`in subesine basvurdum onlarda ihtarname hazırladılar 1 aylık süre tanındı ödeme yapmaları için `ancak ödeme yapılmadı. Son çare olarak avukata başvurduk ve avukat vasıtasıyla da bir uyarı yaptık. Sonrasında 6 ay sonraya bize çek verdi. bizde kıdem ve ihbar tazminatı nı aldıgımıza dair imza attık.çek`in vadesi`12. ayda.Benim öğrenmek istediğim.Çek karşılıksız çıkarsa izlememiz gereken yasal prosedür nedir?. Ayrıca işveren bu çekle bizi haklarımızdan mahrum bırakabilecek birşey yapabilirmi.Yani karşılıksız çıktıktan sonra.Bir diğer sorum bu 6 aylık süre içinde şirket iflas ederse bizim açımızdan durum ne olur. Hakkımızı nasıl arayabilirz.. (Bu çek olayında bizim bilmediğimiz e bizim aleyhimize olabilecek bir durum varmıdır.)Şimdiden teşekkür ederim.. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
çek almayıpta dava açsaydınız davanız en az 1 yıl sürecekti çek almakla iyi etmişsiniz.çek karşılıksız çıkarsa icraya vereceksiniz ....zaten davayı kazansanızda icra ya verecektiniz değişen birşey yok
6 aylık sürede şirket iflas ederse parayı tahsil etmeniz zor olacaktır ..dava süresindede şirket iflas edebilir.yani mahkeme kararı yerine elinizde çek olması daha iyi en azından karşılıksız çekten dolayı şikayet hakkınız var