-
Dava Düşer mi?
eylül 2008 de pomem sınavına girdim ve beni vücudumdaki yanık izinden dolayı önsağlık aşamasında elediler
şubat 2009 tekrar aynı sınava girdim bu sefer o yanık iiz polis olmasına engel değildir dediler bütün aşamaları geçtim ama kontenjan sınırlı olduğundan son sınavda kazanamadım
fakat ilk sınavda yanık izinden dolayı haksız elemeselerdi çoktan kazanmıştım çünkü kontenjan çoktu.
davayı açtım ve bir kağıt geldi davalının savunmasının alınmasına karar veilmiştir diye
şimdi bu davanın zaman aşımı söz konusu olabilirmi acaba?
-
Re: Dava Düşer mi?
bir kişide cvp yazsın yaa şuraya
-
Açtığınız dava hakkında herhangi bir bilgi vermemişsiniz. Kime ne davası açtınız hangi sebeplerle... buna rağmen, davanız yeni başlamış niye zaman aşımı söz konusu olsun anlamadım. İdare mahkemelerindeki yargılama sürecidir bu, dava dilekçesi kabul olunduktan sonra davalıya cevap vermesi için süre verilebilir. Biraz daha bilgi verip sabırla da beklerseniz size yanıt veren çok olur kanaatindeyim. Kolay gelsin
-
Mahkemeden hangi işlemin iptalini istediğinizi yazarsanız bir yorum yapılabilir.
-
benim istemim aynen şöyle
ikinci sınavda bedenimdeki yanık izinin polis olmama mani olmadığı kararı verilmiştir.Birinci sınavda aynı titizlik ve özen gösterilmiş olsaydı atamamın yapılması gerektiği açıktır.
biz birinci sınavdaki haksızlığa karşı dava açtık yani
-
Hala davanızın niteliğini anlamış bulunmamaktayım. Tazminat davası mı açtınız? her hangi bir işlemin iptalini mi istediniz. Biri tam yargı davası biri idari dava.
-
siz benim yerime koyun kendinizi benim yerimde olsaydın ne davası açardınız böyle bir durumda
tazminatla ne alakası var yaa bunun
bana birinci sınavda haksızlık yapılmasaydı ben sınavı kazanacaktım ve memur olacaktım
bu hakkımın bana geri verilmesi için dava açtım ?
-
İdare mahkemelerinin hangi davalara bakacakları 2577 sayılı yasada şu şekilde açıklanmıştır.
İdari dava türleri ve idari yargı yetkisinin sınırı
Madde 2
1. (Değişik: 10.6.1994 – 4001/1 md.) İdari dava türleri şunlardır :
a) (İptal: Anayasa Mahkemesinin 21.9.1995 tarih ve E: 1995/27, K: 1995/47 sayılı kararı ile; Yeniden Düzenleme: 8.6.2000-4577/5 md.) İdari işlemler hakkında yetki, şekil, sebep, konu ve maksat yönlerinden biri ile hukuka aykırı olduklarından dolayı iptalleri için menfaatleri ihlal edilenler tarafından açılan iptal davaları,
b) İdari eylem ve işlemlerden dolayı kişisel hakları doğrudan muhtel olanlar tarafından açılan tam yargı davaları,
c) (Değişik: 18.12.1999 – 4492/6 md.)[3] Tahkim yolu öngörülen imtiyaz şartlaşma ve sözleşmelerinden doğan uyuşmazlıklar hariç, kamu hizmetlerinden birinin yürütülmesi için yapılan her türlü idari sözleşmelerden dolayı taraflar arasında çıkan uyuşmazlıklara ilişkin davalar.
2. İdari yargı yetkisi, idari eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ile sınırlıdır. İdari mahkemeler; yerindelik denetimi yapamazlar, yürütme görevinin kanunlarda gösterilen şekil ve esaslara uygun olarak yerine getirilmesini kısıtlayacak, idari eylem ve işlem niteliğinde veya idarenin takdir yetkisini kaldıracak biçimde yargı kararı veremezler.
3. Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya yaptığı işlemler idari yargı denetimi dışındadır
Madde metninden de anlaşılacağı üzere, açtığınız dava, yukarıda tanımlanan dava türlerinden hiç birine uygun düşmüyor.
-
benim davam hangi dava türüdür söyleyecek avukat yokmu acaba burda ?
-
Yanık izlerinin ilk sınav için polis olmanıza engel teşkil ettiği, 2.sınavda engel teşkil etmediği ne şekilde belirlendi? Bir rapor? Heyet görüşü??