Miras borç ilişkim var ne yapmalıyım?
Ben bundan 7 yıl önce eşimden ayrıldım..Eşim 3 çocoğumun velayetini üzerine aldı..Boşanırken eski eşimin avukatı bana formaliteden diyerek bir anlaşmalı boşanma formu imzalattı..O anlaşmada nasıl olsa veremeyeceğimi hem kendilerinin hemde benim bildiğim bir meblağ olan eşe ve 3 çocoğa 100 tl (toplam 400 tl)nafaka kabullendiğim yazıyordu..Boşanmadan 1 yıl sonra evlendim..işsizlik ve hastalıklarla dolu yıllar geçirdim,ve halende düzenli bir gelirim yok..Bu zorlu yıllarda 4 kızkardeşimden çeşitli dönemlerde borç paralar aldım..Onlara şuan çok yüklü miktarda borçluyum...Kendime ait bir evim veya işim yok..İş bulursam sağlığımda izin verirse yövmiye giderek geçimimi sağlıyorum..bankalara ve kızkardeşlerime çok yüklü miktarda borçlarım var.Durumum bu..
Şimdi sorumu sormak istiyorum..
Babamdan kalan mirasın borcum olan kardeşlerime kalması için reddimiras verdim ama kabul edilmemiş..Şimdi ben 4 kardeşime olan borcuma karşılık miras payımı nasıl devrederim?Noterden satış vaadi versem olurmu?Daha sonra alacaklı konumunda olan eski eşim bu kararı bozdurabilirmi?Eski eşim mirasa el koydurmak istiyormuş birikmiş nafakalar için..Alacağım miras ancak kardeşlerime olan borcumu ödeyebiliyor..Bu karmaşık durumdan kardeşlerim zararlı çıksın istemiyorum.neyapmalıyım?
..Eski eşin toplam birikmiş alacağı 30000 tl kadarmış..benim bankalara 25 000 tl kızkardeşlerime ise 60 000 tl borcum var..Gelecek olan miraz 60-65 000 tl arası.Cevaplarınız ve ilginiz için binlerce teşekkürSaygılarımla.