İflas gerekçesiyle işten çıkarma tazminatsız
bir textil firmasında yaklaşık 2 sene 2aydan beri çalışan eşim 15 mayıs 2009 tarihinde fabrikanın başka yere taşınıyor olması sebebiyle eski patronun iflas ettiğini söylediler yeni bir fabrikada yeniden faliyete geçeceklerini söylediler bütün elemanlara kendi isteğinizle çıktığınıza dair belgeleri imzalattılar hiçbir hak talep ademezsiniz dediler yeni taşınan fabrikaya gelirseniz kıdem tazminatınızın yarısını veririm demişler yeni taşınan fabrikaya servis veremedikleri için eşimi götürmediler işten çıkarıldığına dahir işsilik parasından faydalanmak için belge dahi vermediler maaşının yarısını dahi vermemişler yalnız eşim o zorunlu imzalatıkları kağıda hiçbir şekilde imza atmadı lütfen yardım edin bizim tek derdimiz işsizlik sigortasından faydalanabilmek bu şirket bütün resmi tatillerde dahi çalıştırıp hakkını vermeyen bir şirket
Re: İflas gerekçesiyle işten çıkarma tazminatsız
yokmu cevap yada bilgilendirecek birisi
Re: İflas gerekçesiyle işten çıkarma tazminatsız
ben bu sorunumu çözdüm zaten burda kimse ilgilenmiyor goglede çıkoyor buyazı bloke edilmesini istiyorum:(
Cevap: İflas gerekçesiyle işten çıkarma tazminatsız
Ben 2003 Den bu yana bir şirkette çalışmaktayım.Maaşım 1,600Tl olmasına karşın ssk da askari ücret gösterilmektedir.Ve burada tasaruf teşvik fon paraları yemek paraları v.b gibi tüm ödenekler kesilmiştir.Patron ben artık iflas ettim bende sizin gibi burada işçiyim beyanda bulundu . Şirketin iflas Gösterip göstermediğini bilmiyorum. İflas gösterildiyse bunu nasıl öğrene biliriz.iflas gösterildiyse bizlerin orada halen çalışıyor gösterebilirmi? Ssk ödeneğimiz halendaha yatırılmakta.
bu durumda herhangi bir sorun oluşmadan ne gibi önlemler almamız gerekiyor. SAYGILARIMLA