Apartman kararı mı? kanun mu?
Merhaba,
Apartmanımızda arka bahçeyi otopark olarak yapmak ve binanın dış cephesini boyatmak için bir süre önce toplantı yapıldı.Ve büyük çoğunluğun katılımıyla kabul edildi.Apartmanımızda 27 daire bulunmakta ancak arsa payları eşit değil.Çok farklı paylarda daireler var.Karar defterine masrafların tüm daireler tarafından eşit olarak paylaşılacağına dair karar verildi.Ve imzalandı.Ancak dünyaptığımız son toplantıda daha önce toplantıya katılmayan bir daire masrafların eşit olarak değil arsa payına göre toplanması gerektiğini kanunun böyle olduğunu ve karar defterinde yazanın hiçbirsey ifade etmediğini belirtiyor.Ve ödeme yapmayacagını belirtiyor.Bu durumda büyük çoğunluğun kabul ettiği karar defterinde de imzalatılan bu iki çalışma (otopark ve dış cephe) için masrafların eşit paylaşılacağı mı geçerlidir.Yoksa kanunda belirtilen ortak yerlerdeki masrafların arsa payına göre mi ödeneceği.Mahkemeye gidildiğinde nasıl bir sonuç çıkar.
Bu konuda bilgilendirmenizi rica ederim.
Saygılarımla
Tolgas
Re: Apartman kararı mı? kanun mu?
Kat malikleri kurulu aksine karar almadıkça herkes kendi arsa payı oranında bu giderlere katılır. Bence alınan karar adil değil. Karar alınırken bir usul hatası yapılmadıysa karar geçerlidir.
Merhaba,
Site Yönetim Planınızda aksine bir hüküm yoksa (bakınız) Kanun geçerlidir, yani arsa paylarına göre ödeme geçerlidir. Ancak mimari projede bahçe olarak görünen yerin otopark olarak kullanılması için kat maliklerinin beşte dördünün yazılı taahhüttte bulunması ve kararın yasaya uygun olarak alınması gerekir, aksi taktirde yarın birgün bir kat maliki dava eder, otopark yeniden bahçeye döner. Bu ciddi bir iştir.
Saygılar
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bu arada Sn.Türkan Saylan'ı bu sabah kaybettik.Tüm sevenlerinin başı sağolsun.Umarım herkes onun kadar cesaretli ve dirayetli olur...
Allah Rahmet Eylesin.
Kanuna veya yönetim planına aykırı bir karar , kat malikleri kurulunda alındı ise maalesef geçerli oluyor. ancak 6 ay içinde kararı iptal ettirmek için dava ederseniz. yönetim planı veya kanuna aykırı alınan kararı iptal ettirebilirsiniz.
iyi günler
Alıntı:
BAKIMLI rumuzlu üyeden alıntı
Kanuna veya yönetim planına aykırı bir karar , kat malikleri kurulunda alındı ise maalesef geçerli oluyor. ancak 6 ay içinde kararı iptal ettirmek için dava ederseniz. yönetim planı veya kanuna aykırı alınan kararı iptal ettirebilirsiniz.
iyi günler
yönetim yıllık toplanırken
kapıcı ile toplantı yapılacağı haber verilir, yapılan toplantının içeriğinden haberiniz olmaz ve işletme projesi gönderilmez ise kanuna ve yönetimplanına aykırı olan bu kararın iptalini 6 ay içinde yaptıramayınca ödemek zorundamı kalırız.parilti