İcralık olan senet takibi
3 adet ödenmeyen senedi protesto edip avukat aracılığı ile icraya verdim. Şahsın üzerinde olan araç için trafik şubeye tedbir yazısı yazıldı. toplam senet tutarı 3.000.-tl artı masraflar. araç şu anda bulunduğum ilde değil. İşin açıkcası avukatımdan da yeterli bilgi alamıyorum. Şimdi sadece tedbir konulması benim için bir şey ifade etmiyor. Borçlu içinde aynı. Aracı bağlatmak ve icra yolu ile satışını yapmak, alacağımı tahsil etnek istiyorum. Ama araç bağlatmak için ne yapmalıyız. Bunun için trafiğe para yatması gerekiyormuş bu şartmıdır. zaten alacak 3.000.tl. protesto, banka masrafı, dosya, vekalet, bağlama derken bir sürü cepten masraf yaptım. izlemem gereken en kısa yol ne. avukatıma bu konuda bilgi verecem. teşekkürler.
Re: icralık olan senet takibi
Alıntı:
senveben rumuzlu üyeden alıntı
3 adet ödenmeyen senedi protesto edip avukat aracılığı ile icraya verdim. Şahsın üzerinde olan araç için trafik şubeye tedbir yazısı yazıldı. toplam senet tutarı 3.000.-tl artı masraflar. araç şu anda bulunduğum ilde değil. İşin açıkcası avukatımdan da yeterli bilgi alamıyorum. Şimdi sadece tedbir konulması benim için bir şey ifade etmiyor. Borçlu içinde aynı. Aracı bağlatmak ve icra yolu ile satışını yapmak, alacağımı tahsil etnek istiyorum. Ama araç bağlatmak için ne yapmalıyız. Bunun için trafiğe para yatması gerekiyormuş bu şartmıdır. zaten alacak 3.000.tl. protesto, banka masrafı, dosya, vekalet, bağlama derken bir sürü cepten masraf yaptım. izlemem gereken en kısa yol ne. avukatıma bu konuda bilgi verecem. teşekkürler.
Avukatınızın icra dairesinden trafiğe ve tapulara haciz koydurtmak ve araç için yakalama çıkartmamasını gerçekten anlayamadım. Avukatınızı arayın ve sorun.
Re: İcralık olan senet takibi
avukatınızın aracacın yakalanmasını için icra vasıtasıyla trafiğe yazı yazdırması gerekiyo bunun içinde icra dairesine 100 tl para yatması lazım..
İbrahim abi sen baya zamandır yakalama için yatırmamışsın demek ki :) rakam 500 TL oldu sanki yapma diyolar ya haciz koyuyoruz yakalama yaptıramıyoruz paran yoksa hakkın da yok anlayışı.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İbrahim abi sen baya zamandır yakalama için yatırmamışsın demek ki :) rakam 500 TL oldu sanki yapma diyolar ya haciz koyuyoruz yakalama yaptıramıyoruz paran yoksa hakkın da yok anlayışı.
ankarada 100 tl halen.. sizin orası istanbul başka bir cumhuriyet biliyosun
Abi yakalamalı takipleri sona yolluycam bundan sonra hasılatı kırışırız :)
ewet benim avukatımda 600 tl olduğunu söyledi. 3000 tl senet masrafa bak.
171 protesto
99 banka muamele
40 vekalet avukat için
140 dosya masrafı
600 yakalama
toplam 1050 tl masraf e sonrasını bilmiyorum. icra satış vs.
diyoki devlet alacağını alamadıysan bırak kalsın. ben zaten mağdur olanım bide şu aşamaya kadar 1050.tl masraf.
bunun başka bir yolunu bilen avukat arkadaşlar var ise yol gösterirlerse sevinirim. teşekkürler.
av. Engin bey bu konuda en güzel yorumu yapmış zaten. icra yapıyosun paran yoksa yakalamam diyor devlet. ben parayı yatıracam. araç şimdi şehir dışında belki 1 belki 2 yıl yakalanmayacak. bizde para çok ya onun için alacak peşindeyiz.