Sanal Ortamda Hakaret Yayını
Merhabalar,
Ücretsiz websitesi sağlayan bir türk şirketi, sahibi olduğum bir site, yöneticileri ve üyeleri hakkında ağır hakaret ve küfür bulunduran bir sayfayı ısrarla bünyesinde bulundurmaya devam etmekte.
Bugüne kadar sayfayı sayfalarında bulunan şikayet linki ile onlarca defa bildirdik. kendilerine ayrıca 5 tane mail gönderdik fakat cevap alamadık, telefonla ulaştık yine sonuç alamadık.
Kendilerinden bu yayını sitelerinde bulundurmaları nedeni ile şikayetçi olmak istiyoruz ama bunu nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Sonuçta hakarete uğrayanlara ait kişisel bir bilgi yazmıyor yazıda ve sadece site adresi geçiyor. Biz bu kişilerden nasıl şikayetçi olabiliriz. Dava veya mahkemelerde uğraşmayı da göze alamıyoruz. Böyle bir şikayette bulunursak bu iş çok uzayıp mahkemelere taşınmak zorunda kalır mıyız bundan çekiniyoruz.
Sizce bu şikayeti nasıl gerçekleştirmeliyiz. Bireysel olarak C. Savcılığına dilekçe vermemiz yeterli olur mu yoksa bir avukatla anlaşmamız ve işlemleri onun mu takip etmesi gerekmekte.
Teşekkürler
Re: Sanal Ortamda Hakaret Yayını
Sayfadan çıkış alıp (screenshoot galiba) savcılığa bireysel olarak şikayet dilekçesi verebilirsiniz avukat tutmak sadece mahkemelere taşınmak sıkıntısını kaldırır (Biz mahkemede yatıp kalkıyoruz ya :) ) Bir de şikayetinizle ilgili maksimum faydayı sağlar. Kolay gelsin.
Re: Sanal Ortamda Hakaret Yayını
Screenshot tek başına delil sayılmamalıdır. Elektronik verilerin delil olarak kabul görebilmesi için, orijinal versiyonlarının sunulması gerekmektedir.
Profesyonel destek için avukatınıza başvurunuz.
Cevap: Re: Sanal Ortamda Hakaret Yayını
Merhaba,
birkaç gün önce çocukluk edip cep telefonuma "google play store" dan sanal sohbet özelliği de olan +18 içerikli bir program yükledim."Nick" denilen takma isimle girilen sohbette herkes istediği takma adı ve hatta birkaç kişi aynı anda aynı takma adı kullanabilmektedir.Sohbet sırasında argo kelimeler ve küfürlü ifadeler de kullanılmaktadır.Durumu program üreticisi-geliştiricisine e-mail yoluyla bildirdim.Durumun vehametini daha net ortaya koyabilmek için değişik nickler kullanarak sohbet ortamındaki birkaç kullanıcıya hakaretvari sözler ve küfürler kullandım.Bu davranışım dolayısıyla hukuki olarak bir ceza gelir mi?
Saygılarımı sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Sizin deyiminizle "google play store" dan sanal sohbet özelliği de olan +18 içerikli bir program yani cep telefonuna yüklenmiş bir sohbet sitesi gibi,, Oraya giren insanlar demekki bir birlerine küfür ederek kendilerini tatmin ediyorlar diger bir tabirle egolarını tatmin etmek için giriyorlar zaten sizde olsanız realde yani gerçek yaşamda sinirlendiğiniz yaza tartıştıgınız bir adamın yüzüne direk küfür edemezsiniz.Hadi ettiniz diyelim ya dayak yiyip ordan ayrılırsınız yada karakolluk olursunuz...
Bu konudan pek birşey cıkacagını sanmıyorum ordaki kullanıcılar bunu unutmuş mışıl mışıl uyuyolardır bence yarın sorsanız hatırlamazlar
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.Değerli görüşlerinizi önemsiyorum.Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
- - - Updated - - -
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.Değerli görüşlerinizi önemsiyorum.Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
Rica Ederim Ahmeut Bey www.hukuki.net den ayrılmayın :p