Değerli hukuk severler ve hukukçular,
Bir sorum olacaktı;
Haczedilen mallar 2. satış isteminde de satılmazsa...
Satış bitiminde, ben borca karşılık ( para ödemeksizin, borçtan düşülececek şekilde ) malları ederinin 40% 'ından alabilir miyim ?
Printable View
Değerli hukuk severler ve hukukçular,
Bir sorum olacaktı;
Haczedilen mallar 2. satış isteminde de satılmazsa...
Satış bitiminde, ben borca karşılık ( para ödemeksizin, borçtan düşülececek şekilde ) malları ederinin 40% 'ından alabilir miyim ?
Satılmazsa değil 2.satışa girersin alıcı çıkmazsa %40 değerine pey ileri sürüp borca mahsuben alırsın. Yoksa satış düşer.
Av Engin bey merhaba
Buradan konuları okuyarak bilinçlenmeye çalışıyorum bu yüzden öncelikle tüm değerli hukukculara ve size teşekkür ederim.
Yukarıda vermiş olduğunuz cevapla ilgili olarak merak ettiğim bir konu var.
2. Satışta satılmazsa satış düşer demişsiniz. Bu durumda ne olur satılmayan eşya ne olur satış süreci yenidenmi başlar?
yoksa öylece depodamı kalır? bu durumda depo kirası gibi masrafları kim karşılar.
SAYGILARIMLA
Tekrar satış istenene dek (üzerindeki haciz düşmemesi kaydıyla) kalır öylece. Satış sürecini başlatmak taleple olur. Satış tamamlanıp malların teslimine dek yeddiemindeyse (depo) masraflar işlemeye devam eder. Bu masraflar dosya borcuna eklenir. Satştan sonra teslimine geçen süre içindeki masrafları satış bedelinden ödenir borca mahsuben alacaklı alırsa alcaklı öder dosya borcuna eklenmiş olarak durur.
Gelecek hafta ihalenin feshi konusunu işleyeceğiz iyi dersler :)
sayın Av.Oğuz bey çok teşekkür ederim.bende ögrendim
sayın E.Oğuz saol teşekkürederim yardımınıza.