Gayrımenkuller için iştirak halinde mülkiyet
murisimizden kalan terekeye ait 3 adet gayrımenkul için 8 kişi biz varislerden sadece ben gayrımenkullerin( veraset intikalleri yapılıp vergileri ödendikten sonra) iştirak halinde mülkiyet olarak kalmasını,varisler üzerine hisseli tesciller yapılmamasını istiyorum.Bunun nedenide eğer içlerinden biri gayrımenkulu satmaya yanaşmazsa elimdeki hissenin bir anlamı kalmaz.kimseye satamam.Dolayısı ile izale-i şuu hakkımda kaybolur.Bu sebeple ben varisler bölüştürelerek yapılacak tapu tesciline muhalifim.Avukata bu şekilde bir vekalet vermedim.diğerleri vermiş.Bu beni bağlamaz bağlamasına ama ben bu iştirak halinde mülkiyet esasına göre gayrımenkullerin kalmasını ve ilerde anlaşmalı veya izale edilerek mahkemece satışı için münferiden bir şey yapmam gerekir mi? Yada ben bu şekilde istiyor ve onay vermiyorsam diğerleri hisseli paylaşım(tapular için)yapabilir mi?
Re: Gayrımenkuller için iştirak halinde mülkiyet
İştirak halindeki mülkiyette paydaşlardan birisinin ortaklığın giderilmesini mahkemeden talep etmesi, o taşınmazın satılarak ortaklığın giderilmesi için yeterlidir, sizin bu işleme onay verip vermemeniz durumu değiştirmez.
Re: Gayrımenkuller için iştirak halinde mülkiyet
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
İştirak halindeki mülkiyette paydaşlardan birisinin ortaklığın giderilmesini mahkemeden talep etmesi, o taşınmazın satılarak ortaklığın giderilmesi için yeterlidir, sizin bu işleme onay verip vermemeniz durumu değiştirmez.
tamam zaten benim amacımda bu.Yani mal bir şekilde satılsın.ama anlaşarak ama izale ile.Kalkıpta her mirasçı için paydaşlı tapu tescli yapılırsa ,bir tanesi ben satmıyorum hissemi dese o zaman ben elimdeki hisse ile tamamı üzerinden izalei şuu nasıl talep edicem? İştirak halinde mülkiyet olarak kalırsa izale i şuu daha kolay değil mi?