Düğün takıları ile ilgili bir soru
Düğünde ve nişanda çifte takılan tüm takıların geline ait olduğunu ve boşanma gerçekleşince bunların bayana iade edilmesi gerektiğini biliyoruz.Benim sorum şu olacak.Acaba çift evlenmeden önce,erkeğin bekarken yaptığı altın tasarrufları da evlenmesi dolayısı ile bayana mı ait oluyor?Tabi erkek bunu bayana hibe etmiyor.Bunlar kendi adına yaptığı yatırımlar.
Re: Düğün takıları ile ilgili bir soru
Evlenmeden önce o altınları edindiğini ıspatlayabiliyorsa,paylaşıma girmez.Bu arada altınların süs-takı şeklinde olmadığını varsayıyorum.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evlenmeden önce o altınları edindiğini ıspatlayabiliyorsa,paylaşıma girmez.Bu arada altınların süs-takı şeklinde olmadığını varsayıyorum.
Mesela külçe atın şeklinde değilmi hocam.. Yada erkeğin takabileceği türden künye, kolye, zincir, şovalye yüzük, kravat iğnesi, rozet gibi.
Sahi hocam süs takı şeklinde derken erkek-kadın süs ve takısı ayrımı yapılıyor değilmi ?
Alıntı:
466103 rumuzlu üyeden alıntı
Düğünde ve nişanda çifte takılan tüm takıların geline ait olduğunu ve boşanma gerçekleşince bunların bayana iade edilmesi gerektiğini biliyoruz.Benim sorum şu olacak.Acaba çift evlenmeden önce,erkeğin bekarken yaptığı altın tasarrufları da evlenmesi dolayısı ile bayana mı ait oluyor?Tabi erkek bunu bayana hibe etmiyor.Bunlar kendi adına yaptığı yatırımlar.
Kadına ait oluyo(muş).Nerden nasıl bulduğun borçlamı yoksa harçlamı yaptığının bi önemi yok(muş).Kadının koluna veya boynuna taktığın anda olay bitmiş(miş).Bu konudan ağzı epeyce yanmış biri olarak tavsiyem unutun.
Ama bizim düğün cd ve fotoğraflarda bunlar yok.Yanı boynuna ve ya koluna takılmadı bu bahsettiklerim.Sadece erkeğin tasarruf olsun diye aldığı bilezi ve çeyrek altınlardan bahsediyorum.
Alıntı:
466103 rumuzlu üyeden alıntı
Ama bizim düğün cd ve fotoğraflarda bunlar yok.Yanı boynuna ve ya koluna takılmadı bu bahsettiklerim.Sadece erkeğin tasarruf olsun diye aldığı bilezi ve çeyrek altınlardan bahsediyorum.
Diğerleinin arasına katıldıysa geçmiş olsun. Ayırt edemezsin. Kaldı ki düğün hediyeleri sadece düğünde video kamera çekimi sırasında yada eşliğinde takılmıyor. Eve gelenler, yolda belde rastlayanlar, el öpmeye gittiğinizde akraba talukatın taktıkları olarak değerlendirilir.
Yine sayın hocamın da dediği gibi tasarrufunuz olduğunu ispatlamanız da ayrıca şart..
Çeyrek altınlar paylaşıma, bilezikler eşinize:)
Düğünde takılan talkılar erkeğin daha fazlaysa ona göremi alıyoruz ben boşanma aşamasındyım eğer böyle bir hakkım varsa tüm takılarım bozdurldu borç için bende hakkımı aramk isterim neye göre değerlendiriyorlar?Bilgisini verirseniz sevinirim yanlış hareket etmek istemem.teşekkürler
Düğünde takılan takılar,evlilikten sonra bozdurulup evin giderleri için harcandıysa,kimse bir şey alamıyor.
Bozdurulup bir şey alındıysa, alınan malın değeri/ile takı ile elde edilen gelirin oranı kadarı takı sahibine,kalanı ortak mal paylaşımına,
Erkek, borcunu ödemek için kadından alıp kullandıysa, kadının takılarının iadesi...