Anlaşmalı boşanmada anlaşmazlık
04.07.07 tarihinde evlilik yaptım. 29.03.09 tarihinde ayrılamaya karar vererek ben eşiminde isteğiyle ailemin yanına döndüm.31.03.09 tarihinde eşim tarafından (anlaşmalı olarak)dava açmış.Yalnız ayrılamaya karar verirken anlaşmalı olarak boşanalım dedik.Evliliğimiz süresince birlikte edindiğimiz malların
istediğimi alabileceğimi ve kredi kartalrıma toplamda 1.000tl olan borcu ödeyeceğini söyledi.Bende haksızlık olmasın diye ortak edindiğimiz eşyaların yarsıını ve kendime ait şahsi eşyalarımı aldım.
Fakat aldıktan sonra kendiside eşyaları alacığıma kabul ettiği halde fazla aldığımı söyleyerek kart borçlarını ödemeyeceğini söyledi.Ben bu durumda ne yapabilirim?Bana gelen mahkeme kağıdında itiraz hakkımın 10gün içinde olduğunu gördüm fakat bu sürede anlaşmazlığımız olmadığı için itiraz etmedim.
Kart borcumu ödemediği için anlaşmalı olarak boşanmak istemiyorum.Çünkü ailemin yanına döndüğüm için işimden ayrılmak zorunda kaldım.Maddi açıdan zor durumdayım.Şimdi bu durumda ne yapabilirim?teşekkürler....
Re: anlaşmalı boşanmada anlaşmazlık
Alıntı:
kocaeli4141 rumuzlu üyeden alıntı
04.07.07 tarihinde evlilik yaptım. 29.03.09 tarihinde ayrılamaya karar vererek ben eşiminde isteğiyle ailemin yanına döndüm.31.03.09 tarihinde eşim tarafından (anlaşmalı olarak)dava açmış.Yalnız ayrılamaya karar verirken anlaşmalı olarak boşanalım dedik.Evliliğimiz süresince birlikte edindiğimiz malların
istediğimi alabileceğimi ve kredi kartalrıma toplamda 1.000tl olan borcu ödeyeceğini söyledi.Bende haksızlık olmasın diye ortak edindiğimiz eşyaların yarsıını ve kendime ait şahsi eşyalarımı aldım.
Fakat aldıktan sonra kendiside eşyaları alacığıma kabul ettiği halde fazla aldığımı söyleyerek kart borçlarını ödemeyeceğini söyledi.Ben bu durumda ne yapabilirim?Bana gelen mahkeme kağıdında itiraz hakkımın 10gün içinde olduğunu gördüm fakat bu sürede anlaşmazlığımız olmadığı için itiraz etmedim.
Kart borcumu ödemediği için anlaşmalı olarak boşanmak istemiyorum.Çünkü ailemin yanına döndüğüm için işimden ayrılmak zorunda kaldım.Maddi açıdan zor durumdayım.Şimdi bu durumda ne yapabilirim?teşekkürler....
Anlaşmalı boşanma demek tarafların maddi konularda (nafaka / tazminat / mal ) çocuk varsa velayet konusunda nalaşması ve bu anlaşmanın bir protokolle mahkeme sunulması ile başlar. Hakim duruşma günü tarafları (karı-koca) karşısına alarak yazılı olarak belirtilmiş olan anlaşma hükümlerini sözlü olarak ta kabule dip etmediklerini sorarak teyit eder. taraflar anlaşma hükümlerini teyit ederlerse boşanma anlaşmalı olarak gerçekleşir. Hakim huzurunda taraflardan birisi yada her ikisi de anlaşma hükümlerini kabul etmediğini ve anlaşmalı olarak boşanmak istemediğini beyan edecek olursa boşanma davası çekişmeli hale döner. Bu durumda da taraflar boşanma için öne sürdükleri iddialarını delil ve tanık beyanları ile ispatlaak zorundadır.
Geçmiş olsun.
Re: Anlaşmalı boşanmada anlaşmazlık
İlginize teşekkür ederim...
Biz eşimle eşyalarımızı birlikte ödedik fakat kağıt üstünde onun adı geçiyor.ben evlendikten sonra onun 3tane kredi kartına olan borcunu öğrendim. ve zor durumda olduğumuz için kredi çektim ve çekilen kredilerle 1tane kredi kartını ödedik fakat kredi benim üstüme kart borcuda kendi üstüne çektiğimiz krediyi aynı gün onun borcunuda ödedik .Birbuçuk sene boyunca sürekli borcumuzu ödedik ve benim kredi kartıma olan borcumu her ay erteliyordu.ayrılırken ödeyeceğini söyledi ama şimdi ödemek istemiyor.Ben evliyken istanbuldaydım fakat ayrılma kararı isteğiyle ailemin yanına döndüm(izmite)İşimi bırkatım ve yaşadığım yeri terketmek zorunda kaldım ben bu hakkımı almak istiyorum elimde kredi ve kart borcunu ödediğimiz döküm var bu durumda hakkımı alablirmiyim..yol gösterirseniz çok sevinirim