Üç aydır işsizim Kredi ve Kredi Kartı Borçlarım için ne yapabilirim
Herkese selamlar,
Ben 31/01/2009 tarihinde işten çıkarıldım ve işsizlik maaşı alıyorum.
2 ayrı bankaya Bireysel Kredi borcum var ve düzenli ödüyorum.
3 ayrı bankada kredi kartım var bu kartların Asgari tutarını ancak yatırabildim.
Buraya kadar bir problem yok, ama bundan sonrası beni kara kara düşündürüyor, Aldığım işsizlik maaşıyla kredimi ancak ödeyeceğim.
Bu durumdayken ilerleyen günlerde borçlarımı ödeyemeyeceğimi şimdiden kestirebiliyorum.
Ben borçlarımı ödemek istiyorum ama imkan yok.
Şimdi benim ileride yasalarla, bankalarla, icra memurlarıyla karşı karşıya kalmamam için izlemem gereken yol nedir.
İşsiz kalacağımı bilseydim bankaların işsizlik sigortaların'dan faydalanırdım. Bu durumdayken yararlanabilirmiyim acaba?
Konuyla ilgili görüş, öneri ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Re: Üç aydır işsizim Kredi ve Kredi Kartı Borçlarım için ne yapabilirim
Bende tam diyordumki bugün hiç bir yeni kart borçlusu üye olmadı foruma :)
Şaka bir yana, forumda bu konulara defalarca cevap verildi. Konuları incelerseniz cevapları bulursunuz.
Ödeme imkanınız yok ise icra memurlarıyla karşı karşıya kalmama gibi bir şansınız yok tabiki. Bankaların size sunduğu ödeme planlarına eğer ödeme yapma imkanınız yok ise imza atmayın. Bunun adı ödeme taahüdüdür ve ödeyemezseniz 3 aylık hapis cezasına çarptırılırsınız. İş bulduğunuz zaman maaşınızın 4/1 oranına el koyarlar ve evinize hacze gelirler.
Cyberian cevabın için sağol. Sözlerinizde hiç umut yok.
peki 2000 ytl borcu olan kredi kartıma ödeme kolaylığı yapılabilir mi?
Mesela ben ayda 100 ytl ödeme yapabilirim diye düşünüyorum. bu konu hakkında yorumu olan varmı? 2000 ytl'yi ayda 100 ytl taksitlerle ödeyebilirmiyim?
Alıntı:
ozide rumuzlu üyeden alıntı
Cyberian cevabın için sağol. Sözlerinizde hiç umut yok.
peki 2000 ytl borcu olan kredi kartıma ödeme kolaylığı yapılabilir mi?
Mesela ben ayda 100 ytl ödeme yapabilirim diye düşünüyorum. bu konu hakkında yorumu olan varmı? 2000 ytl'yi ayda 100 ytl taksitlerle ödeyebilirmiyim?
Yapmazlar. Burda bankalar düşene bir tekme de ben vurayım mantığı ile hareket ediyorlar. İstersen bankaların 444 hatlarını arayarak bilgi almayı dene
Eğer başka bir yerden ihtiyaç kredisi alma şansınız var ise 28 ay vadeli ayda 100 tl ödeme yaparak 2000 tl alıp o borcu kapatabilirsiniz.