-
Miras hakkı olur mu?
bütün forum yöneticileri ve üyelerin selamlıyorum,
benim bi sorum olacak:
babamın ilk eşinden olan 1oğlu,1 kızı var annem babamla evlenince bu çocuklarıda üzerine yazdırmış babam 1991 yılında öldü annem bu çocukları büyüttü yuvalarını kurdu annem 1995 yılında kendi üstüne bi arsa aldı bende bu arsaya 2 katlı ev yaptım Allah gecinden versin anneme bişey olursa annemin üstündeki yazılı kan bağı olmayan çocukları mirastan hak talep edebilirmi yada ben bu evi hukuki yolla nasıl üzerime alırım cevaplarınız için tşk ederim
-
Re: Miras hakkı olur mu?
1) Anneniz,üvey kardeşlerinize karşı nesebin reddi ve nüfus kaydının düzeltilmesi davası açabilir.Bu halde dava hem Nüfus Müdürlüğü'ne hem de (evlendiklerini belirttiğinize göre) reşit olan kardeşlerinize karşı açılacaktır.
2) Annenizle noterlikçe düzenlenecek bir "ölünceye kadar bakma sözleşmesi" yapabilirsiniz.Siz bakım borçlusu olarak,anneniz ölünceye kadar ona bakmak,anneniz de söz konusu evi ölümünden sonra sana bırakmak borcu altına girersiniz.
3) Yahut siz annenize karşı "cebren tahsil davası" açarak,binanın kendi malzemenizle yapılmış olduğunu iddia ve ispat ederek,arsa bedelini annenize ödeyerek,taşınmazın tamamının adınıza tesciline karar verilmesini isteyebilirsiniz
kolay gelsin
-
Re: Miras hakkı olur mu?
tamam annem dava açtı şimdide şöyle bi sorun çıktı
1 duruşmada gerçek annesi çocukların annesi olduğunu kabul etti ama üzerine almak istemedi
2 duruşmada ise hakim üvey ablam,üvey abim ,gerçek anneleri,benim annemden dna testi istedi
benim annem sigorta maaşıyla zor geçinen birisi 4 kişilik dna testi yaklaşık 2000 tl ile 4000 tl arası olduğunu söylüyollar bu parayı ödeyecek durumu yok ne yapabiliriz.