Merhaba,
3 yıldır aidatını ödemeyen, gecikme faizleri ile birlikte aidat borcu 2500 Tl olan bir malikin , aidat borçlarının tahsili için yönetim bu şahsın dairesini satabilir mi ?
Printable View
Merhaba,
3 yıldır aidatını ödemeyen, gecikme faizleri ile birlikte aidat borcu 2500 Tl olan bir malikin , aidat borçlarının tahsili için yönetim bu şahsın dairesini satabilir mi ?
Doğrudan tabiki satamazsınız.iki yıl içinde 3 defa icra takibi veya davası olacak.
bundan sonra dava açacaksınız.dava sonucu olur ancak.yanılmıyorsam
daire fiyatının yarısı belirlenen hesaba yatırılacak.....
8 daireli bir apartmanda 2 ay önce oy çokluğu ile yönetici seçildim.Benden önce yapılan yöneticilikte para giriş ve çıkışları net değil.Ancak 2 kat maliki 2yıl boyunca hiç bir ödeme yapmamışlar.Benim yöneticiliğm zarfında 2ay boyunca yine 2kat maliki aidatlarını ödemediler.Benim iki sorum olacak.
1) Adresi bilinmeyen kat malikine nasıl ulaşabilirim?
2) Alınamayan aidat ve apartman giderleri için nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkür ediyorum.Saygılarımla
İçerde kiracı yokmu? kat malikine kiracıyla birlikte icra takibi yapabilirsiniz adresini icra dairesinden tapu siciline müzekkere yazdırarak celp ettirebilirsiniz ordaki adresinde yoksa bile Tebligat Kanunu 35. maddesini uygulatıp takibi kesinleştirerek dairesine haciz koydurabilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum . İyi çalışmalar diliyorum.