-
Ödenmeyen Kira
Merhaba, benim sormak istediğim 2 husus var cevaplandırırsanız sevinirim,
1)Kiracım 2 aydır kira ödemiyor ve cep telefonuna mesaj bırakmama rağmen bana geri dönüş yapmıyor.Şimdi kiracının ödemediği kirayı kendisinden nasıl alabilirim ? Kirayı alabilirsem evden çıkartmak için ne yapabilirim ?
2)Kiracının evde yaptığı değişiklikler pimapen taktırması, muslukların ve kapının yenilenmesinden ben mesul tutulurmuyum yaptırdığı şeylerin parasını kiradan düşme hakkına sahipmidirler ? yoksa parası kendilerinemi aittir ? bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılarımla.
-
Re: Ödenmeyen Kira
Kira kontratınızı tahliye talepli icra takibine koyabilirsiniz. Geçmiş ayları ve muacceliyet şartı varsa kontratınızda dönem sonuna kadar tüm ayların kirasını talep edebilirsiniz.Bu işinizi görür.
Mecuru tam ve hasarsız noksansız elverişli teslim ettiyseniz yapmış olduğu masrafları talep etmesi güçtür.
Kolay gelsin.
-
sayın engin bey cevabınızdan dolayı teşekkür ederim, fakat bundan önceki kiracı eve bir takım hasarlar vererek çıktı kendisine ait elimde senet var fakat kendisinin nerede olduğunu bilmiyorum adresi yok, şimdi ki kiracım benden vereceği kiradan düşerek hasarı onaracağını belirtti kabul etmelimiyim ? saygılarımla
-
slm. kullanılmaz evini kullanılır hale getirdi ise masrafı sana aittir deilmi :)
ödemedigi kira bedellerine gelince de notere gidiniz ikametgah adresine yani sizin elinizde bulunan kira sözleşmesindeki adrese kirayı ödemesi için tebligat çıkartınız.Konut hangi semtte ise oradaki icradairesine gidin dosya açın örnek 13 formu ile burdanda bir tebligat çıkartınız. :) kolay gelsin
-
icra takibi fiyatı nedir ? avukat tutmak zorundamıyım ? eğer zorunluluğum var ise avukat ücretini kirayıca ödetebilirmiyim benı bu konuda aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla
-
Eğer daha önceden yapacağı masrafları kiradan düşmek için sizinle anlastıysa sorun yok ama anlasmadıysa "banane" deme hakkına sahipsiniz. Bu daha cok kişilerin kendi aralarında çözebilecegi bir sorun.
-
sayın mekal tabiki bir avukattan destek alırsanız iyi olur. Bir icra takibi başlatmanın fazla bi masrafı yoktur.1.adat dosya 2 adet örnek 13 formu,2 adet örnek 1 formu yani takip talebi,1 adet teblig zarfı toplam 5 Tl. etmez bide tahminen 30 TL icra için.Noterden de tebligat yollarsanız 60 TL kadar da o tutar.saygılarımla