Re: 5 Ay cezanın ertelenmesi
Öğretmenim kararın hüküm bölümünü ve gelen mesajı aynen aktarırsanız yardımcı olabiliriz belki. Saygılarımla
Kararın hüküm bölümümü bilmiyorum. Bana bir tebligat yapılmadı. Hakim şifahi olarak bana söyledi. Ben ilgili maddelere baktım. Memuriyetime bir etkisi olmayacağını öğrendim ama emin değilim.
Mesaja gelince... bu bir UYAP mesajı idi. Üye olmuştum. Dosya numaramı yazdıktan sonra "..... cezası infaza verilmiştir" şeklinde bitmişti. Mesajı sildim. Benin aklımı karıştıran "cezası infaza verilmiştir" ifadesidir. Bu ifade 5 aylık hapis cezasının onaylanması olmasın diyorum.
Mahkemeye gidip gerekçeli karardan suret alın size hapisten ayrıca para cezası verilmiş olabilir hapis ertelenmiş para cezası infaza verilmiş olabilir hocam. Hayırlı haberler dilerim.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemeye gidip gerekçeli karardan suret alın size hapisten ayrıca para cezası verilmiş olabilir hapis ertelenmiş para cezası infaza verilmiş olabilir hocam. Hayırlı haberler dilerim.
Hocam kararı öğrendim. Karar:5 yıl hükmün açıklanmasının geri bırakılması nedeniyle denetimli serbestlik. (CMK 231/8)
Bu durumun memuriyetime bir etkisi olur mu? Saygılarımla...
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Oğuz,
Somut olayda öğretmenimiz 86, 87 veya 88. maddeden yargılanmış olabilir.
86 ve 87. maddelerin müeyyidesi hapis cezasıdır.
88. maddenin müeyyidesi ise hapis veya para cezası olarak seçeneklidir.
Buna göre öğretmenimiz hiç bir durumda hem hapis hem de para cezasına çarptırılmış olamaz.