İş akdinin 18. maddeye göre feshi
bundan 1,5 ay kadar önce bana bir günlüğüne şirketin başka bir ilindeki bir kuruluşuna görevlendirme çıkartılmış. Ben de zaten rahatsız (sağlık olarak) olduğumu belirterek doktora gideceğimi belirmiş idim. Bana içerisinde sadece "Bu görevlendirmeden haberim vardır" cümlesi geçen bir tebligat imzalatıldı.
Ben rahatsız olduğum için gitmem gereken tarihte ise Devlet Hastanesi hekimi benim iki gün istirahat etmemi söyledi ve istirahat belgesi(rapor) yazdı.
Tabii dolayısıyla o görevlendirmeye gitmedim. Sonrasında ise işveren tam aradan 1ay geçmiş olmasına rağmen benim iş akdimi, aldığım raporun "iyi niyet"li bir yaklaşım olmadığını ve sırf o gün oraya gitmemiş olmak için aldığımı iddia ederek benim iş akdimi 18. maddeye istinaden tazminatlı olarak feshetti. Ancak ben durumu belirtmeme rağmen o imzalamış olduğum tebligatı gerekçe gösterdi. "Gitmek zorundaydın" dedi.
1-) Bu durumda herhalükarda işe iade davası açabileceğimi biliyorum. Ancak sizce bu çıkarmanın bir haklılığı var mıdır?
2-) Bana sunulan tek taraflı fesh belgesini imzalamadan işyerinden ayrıldım. Aradan 10 gün geçmesine rağmen henüz iş akdimin feshedildiğine dair belge elime ulaşmadı! Sizce burda başka bir oyun dönüyor olabilir mi? Eğer yapmam gereken birşey varsa nedir?
Şimdiden tüm ilgilenenlere teşekkür ediyorum...
Re: İş akdinin 18. maddeye göre feshi
Cevap verebilecek kimse yok mu?
Re: İş akdinin 18. maddeye göre feshi
Fesih bildirimini imzalamaktan kaçındığınızı belirten bir tutanak tutulmuş olabilir. Böylece fesih bildirimi gerçekleşmiş olur. (İş K. 109.md.) Daha fazla zaman kaybetmeden bir avukata danışmanızda yarar vardır.