Ev ve Süs hayvanlarına haciz
Merhaba dünden beri aklıma takılan bir konu
bir kaç banka avukatıyla konuyu gorustum kedi köpek vss bu tur hayvanlara haciz işlemi yapılamıyacagını yasa oldugunu sadece tıcaret amaclı inek koyun kuzu vss bu tur hayvanlara haciz işlemi yapılabileceğini belirtti
Hayvanları Koruma Kanunu 5. madde 5. fıkrada yer almaktadır.
"Ticarî amaç güdülmeden bilhassa ev ve bahçesi içerisinde bakılan ev ve süs hayvanları sahiplerinin borcundan dolayı haczedilemezler."
bu şekilde bir yasada bulunurken köpeğin sahibi benim karnesi kayıtları benim adıma artı olarak özel bakıma muhtac kalp hastası gunde 8 e yakın hapı var
annem borclu olan bu durumda benim hayvanıma el konulabılırmı
mantık olarak konulamaz ama birde sizin dusuncelerınızı almak istiyorum
Re: Ev ve Süs hayvanlarına haciz
Muğla barosunun yayınladıgı haczi caiz olmayan mallarda
5199 SAYILI HAYVANLARI KORUMA KANUNU m. 5
Ticari amaç güdülmeden bilhassa ev ve bahçesi içerisinde bakılan ev ve süs hayvanları
bunuda belırtmısler
Yaklasık 15 tane avukatla görüştüm sabahtan beri
istanbul ankara ve bursadan bir tanesi bile haciz işleminin yapılabilceğini söylemedi bazıları cıkan hayvan hakları yasasındaki o maddeyi şimdi öğrendiklerini iletti heleki öyle bir madde varken haciz işleminin asla yapılamıyacagını suç oldugunu ilettiler tanıdıgım tanımadıgım internetten numaralarını bulup aradıgım agır ceza ve icra konusuyla ilgilenen avukatlardan aldığım görüşler
Seninkini inadına haczedecekler boşuna çırpınma :)
Yok yedim kafayı cinnet geçiricem:)
dün geceden beri aramadığım ulaşmadıgım yer avukat kalmadı
neredeyse tüm hayvanları koruma derneklerını onların avukatlarını vss hpsine ulaştım vallahi hiç birşey umrumda değil evi götürsünler çadırda yaşarım
ama köpeğimi imkani yok vermem ayrıca borclu ztn ben değilim annem:)
zaten alamıyolarmısta bu kdr avukatla gorusmek birazcık içimi rahatlattı ama daha gorusucem:)
Hatırladığım kadarıyla aslında o ev de şu anda size ait değil, bir başkasına ait ve siz o evde misafir olarak yaşamaya devam ediyorsunuz.
Bu söylediğinizden çıkan sonuç, köpeğime dokunmasınlar çünkü o benim canım ciğerim herşeyim,eve haciz gelsin nasılsa bize ait değil,eşyalarda bize ait değil, bizi yanında misafir eden kişinin demek oluyor herhalde!!!
İyilik yap,kötülük bul sözü doğru çıkacak yani!
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hatırladığım kadarıyla aslında o ev de şu anda size ait değil, bir başkasına ait ve siz o evde misafir olarak yaşamaya devam ediyorsunuz.
Bu söylediğinizden çıkan sonuç, köpeğime dokunmasınlar çünkü o benim canım ciğerim herşeyim,eve haciz gelsin nasılsa bize ait değil,eşyalarda bize ait değil, bizi yanında misafir eden kişinin demek oluyor herhalde!!!
İyilik yap,kötülük bul sözü doğru çıkacak yani!
Erdoğan Bey eğer yanında kaldığımız kişinin esyaları benim için önemli olmasaydı
o şekilde bır baslık acıp tebligatı aldı dıye evi hacız edılırmı ne yapması gerekır dıye sızlere sormazdım köpeğim konusuna gelincede kişisel özgurlugum benim için hayattaki en önemli varlığım o biri gelse köpeğini ver sana şu kadar para tum ıcralarıda kapatıcaz dese genede vermem kişisel hakkım.Ama kımın evı kımın eşyası olursa olsun hıc bır zaman bır canlıyla eş deger tutamam.Adı uzerınde canlı ve hıc bırseyle kıyas kabul etmez.