Açıköğretim kayıt silme ve tecil
Öncelikle merhabalar,
Şu anda açıköğretim 2. sınıftayım ve bildiğim kadarıyla kaydımızı sildirdiğimiz zaman 2 yıl tecil hakkımız mevcut. Yalnız benim durumum şöyle farklı; açıköğretime 2. üniversite hakkımla girdim. İlk üniversitem de 4 yıllıktı ama açıköğretimdeyken ilk üniversitemle ilişkim kesildi. Sonra ben de açıköğretime askerlik tecil işlemlerimi takip etmeleri konusunda bir dilekçe verdim ve bu güne kadar onlar tecil ettirdiler.
Benim durumumla ilgili bir yazı okudum ve onda açıköğretimden kaydımı sildirirsem tecil hakkım bulunmadığı yazıyordu. Bu 2. üniversiteden geçtiğim içinmiş. Beni bu konuda aydınlatır mısınız?
Re: Açıköğretim kayıt silme ve tecil
Hocalarımın affına sığınarak yorum yapıyorum;
Ben açık öğretimde yıllarca bölümden bölüme girerek askerliğimi tecil ettirdim ya 2. yada 3. kayıt sildirişimden sonra askerlik şubesinden bana liseden kalma 2 yıllık tecil hakkım olduğu söylendi ve bunu kullandım.
yani liseden mezun olduğun zaman 2 yıllık tecil hakkını kullanmamışsan bildiğim kadarı ile bir sorun olmamalı.
evet herhangi bi şekilde tecil hakkımı kullanmadım. yine de şubeye gidip sorcam ama önbilgi almak istedim. teşekkür ederim.
Tecil Hakkınız bulunmaktadır.