Bireysel Emeklilik Hakkında
Öncelikle siz sayın büyüklerimi selamlıyorum
Ben Bireysel emeklilik devlet aracısıyım bu işe girmeden önce bütün emeklilik şirketlerini araştırdım ve şuan çalıştığım şirketin bu alanda en iyi olduğunu gördüm ve en iyi hizmeti verdiğini düşündüğüm için bu şirkette çalışmaya karar kıldım. Çalıştığım emeklilik şirketi Türkiye'de bir ilk olan teminat hizmetini getirdi bu teminat hizmetine göre kişi ortalama on yıllık olan emeklilik katkı payı ödemesinde :
1) Eger katkı payını ödeyen kişi mesela 2. yılında yüzde yetmişbeş iş göremez olursa 2. yıldan sonra kalan sekiz seneyi şirket kişi adına ödüyor ve kişi 2. seneden sonra çalışamaz durumda olduğu için emekli olana kadar ödedigi katkı payının sekiz katı kadar aylık bağlanıyor
2)Katkı payını ödeyen kişi mesela 2. seneden sonra vefat etti kalan sekiz seneyi şahıs adına şirket ödüyor on sene dolunca biriken para faızı ıle bırlıkte şahısın ailesine ödeniyor
benim sorum şu: eğer kişi 2. senede iş göremez hale geldiğinde Şirket verdiği bu teminattan kaçınabilirmi? siz değerli forum üyelerine saygılarımla...
(Bahsettiğim şirket sadece Türkiye'nin değil Dünya'nın en iyi şirketi ve ödenen katkı payları TAKAS BANK ta tutuluyor yani yüzde yüz devlet güvencesi var)
Re: Bireysel Emeklilik Hakkında
çok süper bir reklam olmuş öncelikle bunu söyleyim heleki konunun açıldığı bölüm tam bu konuya göre kredi kartları ve bankacılık hukuku
Teminatları bi sözleşme ile sabitlemiştir o sözleşmede dedikleriniz yazıyorsa kaçınmaz.
şimdi ben size 1 2 soru soracağım.
Sanırım Türkiyede yaşamıyorsunuz zira iletinizin başında birden fazla iş teklifi aldığınızı siz teker teker eleyerek Türkiyede ve Dünyada en iyi olanı seçmişsiniz çok şanslısınız orası hangi ülke ise bizde gelelim. Türkiyede böyle değil onlarca iş yerine müracaat edersiniz elerler elerler birisi seni uygun bulursa iş verenin belirlediği şartta ve ücrette çalışmaya başlarsın ve iş buldum diye kendini şanslı ve özel hissedersin.
Diğer çok önemli bir konu ise gerçekten değinmek gerekirki, ödenen primlerle alınan fonların takasbankta saklandığını belirtmeniz çok isabetli olmuş paranın batma ihtimali sıfır şirket batar para batmaz yani. Gerçekten şirket yöneticilerinizin vizyonu çok güzel. Ama benim bildiğim bireysel emeklilik düzenleyen kanunda var ödenen fonların takasbankta tutulması yani sizin şirkete özgü bişey değil tüm şirketler kanun gereği böyle yapmak zorunda.
Son sorumsa iletinize sizle irtibata geçebilecek bir adres bırakmamışsınız acaba özel mesajlamı temasa geçilecek.
Evet kanunen katkı payları TAKASBANK ta tutulmak zorunda yani bu bizim şirketimize özgü birşey değil bize özgü ve sadece bizim şirketimize ait bir fark olan teminat meselesidir. Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim iş konusuna gelince ise Türkiyede kendisine güvenen ve 4 yıllık fakulte bitirmiş veya bazı yüksekokul mezunu her vatandaş yapabilir ben size bu konuda güvence veriyorum iletişim olarak:
iletişim olarak mesaj atabilirsiniz.
Cevap: Bireysel Emeklilik Hakkında
arkadaşlar size birşey sormak istiyorum kredi veya tüketici kredisi borcu yüzünden bireysel emeklilik hesabıma banka tedbir koyabilirmi? bide bu hesapta biriken parayı vazgeçip ne zaman geri alabilirim
şimdiden tşk ederim