Babam dan tapuyu devir aldım, sorun çıkar mı? Tapuyu iptal ettirebilirler mi?
Babam dan tapuyu devir aldım? Sorun çıkarmı? Tapuyu iptal ettirebilirlermi?
Merhaba
Babam köydeki arsayı bana verdi. Devir tapuda oldu. Tapu şuan benim üzerimde ve üzerinde 9000 TL satış bedeli yazıyor.
Arsaya ben ev yaptırmak istiyorum.
İleride problem olmaması için babam veya kardeşlerim tapuyu iptal ettirebilirlermi?
Ne yapmam lazım?
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Saygılarımla
Cahit
Re: Babam dan tapuyu devir aldım, sorun çıkar mı? Tapuyu iptal ettirebilirler mi?
Babanız kardeşlerinize de (gerçek) değeri aynı olan arsalar devretmediyse,ileride mutlaka sorun çıkacaktır.
Re: Babam dan tapuyu devir aldım, sorun çıkar mı? Tapuyu iptal ettirebilirler mi?
Merhaba
Şu an mal paylaşımı yok, babam annem sağ.
Tapuyu başkası üzerine yıksam ve daha sonra (ne kadar süre?) o şahıs bana arsayı geri satarsa olurmu.
Biz beş kardeşiz.
Kardeşlerimden biri ile ailevi nedenlerle konuşmuyorum.
Bunun bir çözümü olmalı?
Saygılarımla
Cahit
Alıntı:
X-team rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Şu an mal paylaşımı yok, babam annem sağ.
Tapuyu başkası üzerine yıksam ve daha sonra (ne kadar süre?) o şahıs bana arsayı geri satarsa olurmu.
Biz beş kardeşiz.
Kardeşlerimden biri ile ailevi nedenlerle konuşmuyorum.
Bunun bir çözümü olmalı?
Saygılarımla
Cahit
Bunun bir çözümü yok!
1 değil 111 kişiy devir ettikten sonra da olsa yapılacak işlem muvazalı bir işlem olacağından iptal edilebilir olacaktır.
Konuşmayan kardeşinizin yasal miras payının yarısı (saklı pay) kadar miras kalmaz ise,bu konuda canınızı sıkacağından emin olabilirsiniz.