Maaşımda haciz varken başka hesaba bloke
öncelikle iyi çalışmalar dilerim maaş hesabımda haciz varken vefat eden babamın kefaletinden dolayı maaş hesabım haricinde başka bir hesaba toplam borç kadar bloke konmuş.üzerimde haciz varken bu bloke işlemi yasalmıdır,neler yapabilirim?bloke uygulanırsa dahi varisler arasında borç paylaşımı yapılıp o miktar kadar bloke uygulamak gerekmiyormu?beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
ilginiz için şimdiden teşekkürler.
Re: maaşımda haciz varken başka hesaba bloke
1-Maaşınıza haciz özel borcunuzdan dolayımı konulmuş? ne oranda konulmuş (1/4mü?)
2-Rahmetli babanızın kefalet borcu nedeni bloke konulan hesap size mi ait? alacaklı şahıs mı kurum veya devletmi?
3-Veraset ilamı aldınızmı?
Sorunuz cevap vermeye elverişli bilgilerden yoksun.
babam kardeşime ticari kredi için kefil olmuştu.kardeşimde şirketi batırınca varisler olarak bize kaldı.veraset ilamını aldık ve üzerinden 1 yıla yakın bir zaman geçtikten sonra bu borçtan haberimiz oldu.benim maaşıma konan haciz özel borcumdan dolayı.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
1-Maaşınıza haciz özel borcunuzdan dolayımı konulmuş? ne oranda konulmuş (1/4mü?)
2-Rahmetli babanızın kefalet borcu nedeni bloke konulan hesap size mi ait? alacaklı şahıs mı kurum veya devletmi?
3-Veraset ilamı aldınızmı?
Sorunuz cevap vermeye elverişli bilgilerden yoksun.
1. maaşıma konan haciz özel borcumdan dolayı ve maaşın 1/4'ü,ikramiye ve ek ödemelerin tamamı.
2. babam ticari kredi için birisine kefil olmuş ve kefil olduğu kişiye ait şirket batmıştır.kefalet borcu sonucu bloke konan hesap bana ait ve bloke koyan x bankası.ayrıca bloke konan hesap maaş hesabım değil.
3. veraset ilamını alalı bir yıl kadar olduğu ve borç olayını sonradan öğrendiğimiz için mirası reddetme süresinide geçirdik.
bloke konusunda neler yapabiliriz?
Mirasçılar miras bırkanın borçlarından müşterek müteselsil sorumludurlar. Vergi hukuknda bunun istisnaları vardır. Vergi alacağı ile ilgili bir sorununuz olursa onu yazarsınız mali müşavir üyelerimiz sağlıklı cevabı verebilirler.Bu durumda herhangi birinizden borcun tamamı talep edilebilir. Siz diğer mirasçılara veraset ilamında belirlenen payınızdan fazla yaptığınız ödeme oranında rücu edebilirsiniz. Şu aşamada bloke için yapılabilecek bişi göremiyorum. Diğer mirasçılara durumu izah ederseniz belki payları oranında size katkı yapıp borcun kapanmasını sağlayabilirsiniz.
Re: Maaşımda haciz varken başka hesaba bloke
Ben Kamu İktisadi Teşebbüsü(KİT)'nde çalışan bir memurum.Maaşlarımız kurum tarafından anlaşmalı bir banka vasıtasıyla verilmektedir.Maaşımda bir alacak konusuyla ilgili 1/4 icra takibi vardır.Maaşım 1/4 kesinti yapıldıktan sonra sözü geçen bankaya yatırılmaktadır.
Anılan bankaya hem bireysel kredi hem de kredi kartı borcum olması nedeniyle,yatırılan maaşımdan bu borçlar kesilmektedir. Ancak, bu kesintilerden sonra maaşımdan geriye sözü edilemeyecek kadar çok az para kalmaktadır.Bu da,hiçbir şekilde geçimimi sağlayacak bir miktar değildir.
Ayrıca, diğer bankalara da kredi kartı borcum bulunmaktadır. Bu bankalar, alacaklarını tahsil edebilmek amacıyla,sürekli telefonlarla borcu taksitlendirmek gibi,tekliflerde bulunmaktadırlar. Ancak ben, ödeme güçlüğü içerisine gireceğimi bildiğim için böyle bir taahhahütte bulunmak istemiyorum. Maaş aldığım banka, alacağını maaşım olarak yatırılan paradan hemen tahsil ediyor. Bu konuyla ilgili bankaya otomatik ödeme talimatlarının kaldırılması ve borçlarımı elden ödeyeceğimi resmi olarak belirtmeme rağmen kabul edilmedi.
Kazanılmış bir hakkım olan maaşımın kaynakta 1/4'ü kesildikten sonra geriye kalan 3/4'ü kanunen benimdir ve buna kimsenin engel olmaması gerekir.
Sonuç olarak,hayatımı devam ettirebilmem için,maaşımın 3/4'ünü elden almak ve kullanma tasarrufunun bende olmasını istiyorum.
İşyerimden bu maaşımı elden alabilmem mümkün mü? nasıl?
Bu konu ile ilgili kanuni haklarım nelerdir?