Vize Başvurusu Değerlendirme Ücreti İadesi
Merhaba sayın hukukçular,
AÇIKLAMA:
A) Vize başvurumun değerlendirilmesi için kredi kartımdan 800 USD çekildi. Daha sonra vize başvuru koşullarının değiştiğini gördüm ve başvurmamaya karar verdim. İlgili şirket İngiltere'den paramı çekti, ve değerlendirmeyi yapan bu şirketin merkezi de İngiltere'dedir. Vize başvurularını sözkonusu şirket toplamaktadır ve başvuruları değerlendiren Türkiye'deki İngiliz başkonsolosluklarıdır.
B) Ben vize değerlendirme hizmetini almadığım için bankaya itiraz ettim. Sürecin 30 ile 180 gün arasında değiştiğini, bu süre sonunda paramı iade edip edemeyeceklerinin belli olacağını söylediler.
C) Bu hizmeti almadığım için, hatta bana fatura bile düzenlenmemiştir, sadece
> "Vize başvuru ücretiniz şu kadardır, vize başvuru numaranız XYZ'dir.
> Rezervasyonunuzu yaptırınız ve izin aldığınız gün ve saat'te evraklarınızı
> değerlendirme için adresimize getiriniz."
şeklinde bir eposta iletisi gönderilmiştir.
SORULARIM:
1) Şayet paramı geri alamazsam, Türkiye'deki tüketici mahkemelerine, yurtdışında merkezi olan bu şirketin adresini göstererek şikayet edebilir miyim?
Türkiye'deki Tüketici Mahkemeleri almadığım bu hizmetin parasını çeken yabancı şirketi yargılar mı?
2) Eğer (1)in yanıtı olumsuzsa, bu tip bir haksızlığın yargılanması için nereye başvurmam gerekir?
Saygılarımla
Re: Vize Başvurusu Değerlendirme Ücreti İadesi
Alıntı:
ziver_register rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba sayın hukukçular,
AÇIKLAMA:
A) Vize başvurumun değerlendirilmesi için kredi kartımdan 800 USD çekildi. Daha sonra vize başvuru koşullarının değiştiğini gördüm ve başvurmamaya karar verdim. İlgili şirket İngiltere'den paramı çekti, ve değerlendirmeyi yapan bu şirketin merkezi de İngiltere'dedir. Vize başvurularını sözkonusu şirket toplamaktadır ve başvuruları değerlendiren Türkiye'deki İngiliz başkonsolosluklarıdır.
B) Ben vize değerlendirme hizmetini almadığım için bankaya itiraz ettim. Sürecin 30 ile 180 gün arasında değiştiğini, bu süre sonunda paramı iade edip edemeyeceklerinin belli olacağını söylediler.
C) Bu hizmeti almadığım için, hatta bana fatura bile düzenlenmemiştir, sadece
> "Vize başvuru ücretiniz şu kadardır, vize başvuru numaranız XYZ'dir.
> Rezervasyonunuzu yaptırınız ve izin aldığınız gün ve saat'te evraklarınızı
> değerlendirme için adresimize getiriniz."
şeklinde bir eposta iletisi gönderilmiştir.
SORULARIM:
1)
Şayet paramı geri alamazsam, Türkiye'deki tüketici mahkemelerine, yurtdışında merkezi olan bu şirketin adresini göstererek şikayet edebilir miyim?
Türkiye'deki Tüketici Mahkemeleri almadığım bu hizmetin parasını çeken yabancı şirketi yargılar mı?
2) Eğer (1)in yanıtı olumsuzsa, bu tip bir haksızlığın yargılanması için nereye başvurmam gerekir?
Saygılarımla
İngilterede bir mahkemeye başvurmanız gerekir.
Re: Vize Başvurusu Değerlendirme Ücreti İadesi
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
İngilterede bir mahkemeye başvurmanız gerekir.
Nasıl Başvurulur? Faksla veya postayla mümkün müdür? Daha önce böyle bir şey yapmış olan var mı?