Rapor bitmeden işten çıkartılma
Merhaba..belfıtığı nedeniyle 01.04.2009 tarihinde ameliyat geçirdim.06.04.2009 da hastaneden taburcu oldum.doktor bana 1 ay sonra kontrole gel dedi.bu ayın altısında kontrole gittim.ve doktor 1 ay sonra yine kontrole gel dedi.
çalışmakta olduğum güvenlik şirketine 2008 aralık ayında iş başı yaptım.ben raporluyken 30.04.2009 tarihinde kriz nedeniyle hizmet verdiğimiz proje kapandı.güvenlik şirketimizde çalışan personeli (tüm personel 5 aylık )işten çıkardı..06.05.2009 tarihinde doktorun verdiği 1 ay sonra kontrölü var yazısını gönderdiğimde iş yeri biz senide çıkardık dediler.bana herhangi bir belge imzalatmadılar.
1.bu şartlarda iş veren beni işten çıkartabilirmi?
2.zaten tazminat hakkım yok.geçireceğim 2 aylık raporlu döneminde ssk dan rapor parası alabilirmiyim?(son bir ayında iş veren beni işten çıkartmış)
Re: Rapor bitmeden işten çıkartılma
Alıntı:
yavuz52700 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba..belfıtığı nedeniyle 01.04.2009 tarihinde ameliyat geçirdim.06.04.2009 da hastaneden taburcu oldum.doktor bana 1 ay sonra kontrole gel dedi.bu ayın altısında kontrole gittim.ve doktor 1 ay sonra yine kontrole gel dedi.
çalışmakta olduğum güvenlik şirketine 2008 aralık ayında iş başı yaptım.ben raporluyken 30.04.2009 tarihinde kriz nedeniyle hizmet verdiğimiz proje kapandı.güvenlik şirketimizde çalışan personeli (tüm personel 5 aylık )işten çıkardı..06.05.2009 tarihinde doktorun verdiği 1 ay sonra kontrölü var yazısını gönderdiğimde iş yeri biz senide çıkardık dediler.bana herhangi bir belge imzalatmadılar.
1.bu şartlarda iş veren beni işten çıkartabilirmi?
2.zaten tazminat hakkım yok.geçireceğim 2 aylık raporlu döneminde ssk dan rapor parası alabilirmiyim?(son bir ayında iş veren beni işten çıkartmış)
Öncelikle geçmiş olsun,
İşvereniniz, 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 25. Maddesi gereğince derhal fesih hakkını kullanarak sizi işten çıkartmış olabilir. İşvereninizin bu davranışına karşı İş Kanunu'nun 18. maddesi feshin geçerli sebeplere dayandırılması, 19. madde sözleşmenin feshinde usul, 20. maddesi fesih bildirimine itiraz ve usul ve 21. maddeye göre iş mahkemesine başvurabilirsiniz...
Geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeniz için de, geçici iş göremezliğinizin başladığı 1.4.2009 tarihinden önce adınıza işvereniniz tarafından 90 gün prim bildirilmiş ise raporlu olduğunuz yani işyerinde çalışmadığınız günler için geçici iş göremezlik ödeneği alabilirsiniz. İstirahat raporu aldığınız dönemde iş akdinizin feshedilse bile şartlarınız tutuyorsa geçici iş göremezlik ödeneği alabilirsiniz...
Re: Rapor bitmeden işten çıkartılma
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim...