Kira borcu ve ödenmeyen faturalar
08.06.2008 de evimi kiraya verdim.Kiracım oturupta öerim dedi kabul ettim. İlk ay kiracım kirayı zamanında ödedi.Sonraki 2 ay kirayı geciktirdi. Geçte olsa onlarıda verdi ve en sonunda son 6 aydır kirayı vermiyor.Vereceğim diyor. Kiracımın tırı var. 2 hacizi varmış. Bunları sonradan öğrendim. Kiracıma çık dedim. Kendisi okullar kapanmadan çıkamam dedi. Ayrıca7 aydır su faturasını ödememiş ve 5 aydırda elk. faturasını ödememiş. Benim kiraları ve fatura paralarını almam için ne yapmam gerekir? (elk. su babamın üstüne)
Re: Kira borcu ve ödenmeyen faturalar
Kontratınızı bir yıllık tahmin ederek sürenin dolmasına bir ay kala akdi yenilemeyeceğinize dair ihtarname yolladınızmı? Bütün ayların kiralarını, tahliyeli icra takibine koyun. Faturaları da ödedikten sonra icra takibi yapın. Kocaman tır çok yüksek değilse 2 haczi kaldırır heralde siz de haciz koyarsınız bağlatırsınız gelir öder. Kolay gelsin
Re: Kira borcu ve ödenmeyen faturalar
Kontrat 1 yıllık kontrat yenilemeyeceğime dair ihtarname yollamadım.Kiracıma söyledim zaten kalmayacağım diyor.Evime bahane buluyor.Evim çok güzel özene bezene yaptım kendim oturuyorum diye.Ev su alıyor diye başkalarına söylüyor.Halbuki su alma olayı annem görmüş sadece perde kornişlerinin yanında hafif kararmalar olmuş.O da ev üst kat olduğu için tavanın soğuk sıcak görmesinden kaynaklanıyor.Devamlı hasta oluyoruz diyor.Ben orada 2 küçük çocuk büyüttüm hiç öyle hasta yapmadım.Bu sebeplerden dolayı eve eksper getirtecekmiş.Eksper ne yapacakmış anlamadım.Ayrıca bana kirayı elden kardeşimle gönderiyor.Ben telefonuna mesaj çektim benim 6 aylık kiramı öde ve hemen çık diye.Ona birkaç gün süre verdim yoksa icraya vereceğim dedim.O da bana mesaj yazdı borcum borç ödeyeceğim diyor.Beni icrayla tehdit etme diyor ve o ev hakkındaki bahanelerini yazıyor.Bende bu mesajı silmedim ,parayı elden aldığım için inkar etmesin diye.Bu delil olur mu? İlginiz için teşekkürler.