Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi devir
Merhaba bizim bir rehabilitasyon merkezimis vardı
limited şirketin bir ortağı ben diğeri bir öğretmendi
daha snr biz hisselerimizi anneme ve baska bır ogretmene devrettik
aramızda borclarla ilgili protokolde yaparak avukatın yanında
borclarla beraber devrettıgımıze dair daha snr annem hissesini diğer ortak ve kardeşine verdi yani bizim hıc bır baglantımız kalmadı noterden devır ve aralarında gene gecmıstekı ve gelecektekı tum borclarını devralanın kabul ettıgıne daır noterden onaylı protokolde yapıldı ve tıcarı sıcıl gazetesıdede yayınlandı bu durumda su anda okulun eski yada yeni borclarından en eskı ortak olarak ben daha snr annem sorumlu oluyormuyuz
bırkac kısıye danıstım protokolde aranızda bu sekılde anlatıgınız ıcın sorumlu olmuyorsunuz fln dedıler ama bırde sızden bılgı almak ıstedım
tesekkurler
Re: Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi devir
Alıntı:
belief rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba bizim bir rehabilitasyon merkezimis vardı
limited şirketin bir ortağı ben diğeri bir öğretmendi
daha snr biz hisselerimizi anneme ve baska bır ogretmene devrettik
aramızda borclarla ilgili protokolde yaparak avukatın yanında
borclarla beraber devrettıgımıze dair daha snr annem hissesini diğer ortak ve kardeşine verdi yani bizim hıc bır baglantımız kalmadı noterden devır ve aralarında gene gecmıstekı ve gelecektekı tum borclarını devralanın kabul ettıgıne daır noterden onaylı protokolde yapıldı ve tıcarı sıcıl gazetesıdede yayınlandı bu durumda su anda okulun eski yada yeni borclarından en eskı ortak olarak ben daha snr annem sorumlu oluyormuyuz
bırkac kısıye danıstım protokolde aranızda bu sekılde anlatıgınız ıcın sorumlu olmuyorsunuz fln dedıler ama bırde sızden bılgı almak ıstedım
tesekkurler
Öncelikle şirketinizin türünü ve devir tarihini belirtmeniz gerekir. Yoksa aldığınız cevaplar afaki olacaktır. Noterden yapılan protokol genel olarak sadece protokole imza atan tarafları bağlar. Üçüncü kişileri bağlamaz. Kanun alacaklı olan üçüncü kişilerin haklarını korumak için bir takım koşullar getirmiştir. Bazı durumlarda alacaklının yazılı izni olmadan borç devredilemez. Detaylı bilgi vermediğiniz için size yüzeysel cevap yazmak zorunda kalıyoruz.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
nisan ayında devir işlemini yaptılar Limited şirket noterden devır ıslemı karar defterıne tıcarı sıcıl gazetesınde yayınlanma vss hersey yapıldı
ayrıca noterden onaylı protokol yapıldı borcları kabul ettıgıne dair
zaten borclar dedıgımde tupcu ekmekcı kırtasıye vss esnaf hepsınınde bılgısı var bırkac sırket ımzalı senet vardı onlarlada gorusuldu durum bılgısı verıldı
icraya veren bırkac yer olmustu onlarda okulun ödemelerınden kesildi kesilmeye devam ediyor
Alıntı:
nisan ayında devir işlemini yaptılar Limited şirket noterden devır ıslemı karar defterıne tıcarı sıcıl gazetesınde yayınlanma vss hersey yapıldı
ayrıca noterden onaylı protokol yapıldı borcları kabul ettıgıne dair
zaten borclar dedıgımde tupcu ekmekcı kırtasıye vss esnaf hepsınınde bılgısı var bırkac sırket ımzalı senet vardı onlarlada gorusuldu durum bılgısı verıldı
icraya veren bırkac yer olmustu onlarda okulun ödemelerınden kesildi kesilmeye devam ediyor
10/06/2008 tarihinden itibaren limited şirketlerde hisse devri yaparak borçtan kurtulmak mümkün değil. Devir tarihinden önceki borçlardan hem devralan hemde devreden borç ödenene kadar birlikte sorumludur.
peki şirket acıldıgından berı gecen sene mayısta acıldı zaten bırkac ortak değiştirdi tum eski ortaklar sorumlu oluyor yanı bu durumda öylemı
kişiler kendı aralarında borclar konusunda ayrı bır protokol vss yapması herhangı bırseye engel olmuyor yanı
Alıntı:
peki şirket acıldıgından berı gecen sene mayısta acıldı zaten bırkac ortak değiştirdi tum eski ortaklar sorumlu oluyor yanı bu durumda öylemı
kişiler kendı aralarında borclar konusunda ayrı bır protokol vss yapması herhangı bırseye engel olmuyor yanı
Evet yapılan protokol kimseyi bağlamaz. Ama alacaklılar kendi rıazsı ile altına imza atarsa o ayrı...
şöyle bir protokol yapıldı
tum borclar alıcaklılar isim isim senetler hersey yazıldı
noterden onaylı ımzalandı ve alıcaklılarada gonderıldı
o protokolden ve hıc ıtıraz eden yada eskı ortaga sen odeme yapıcaksın dıyen hıc olmadı zaten esnaf kucuk bır sehır problem cıkmadı
bu durumda bırsey degısırmı
Alıntı:
bu durumda bırsey degısırmı
İtiraz eden olmamışsa ödemelerde düzenli yapılıyorsa problem olmaz.