- 

İskan  Hakkında 
		Oturduğumuz binanın İskan'ı olmadığını öğrendik şu kat mülkiyetine geçme işlerine başlayın. Ancak bizim evin elektrik, su, doğalgaz v.s. aboneliklerimiz yapıldı. Şimdi bana bazıları iskanı olmayan binaya elektrik, su v.s aboneliği olmaz diyorlar. Ama imar daki arkadaşlarda iskanın yokmuş diyorlar. Ben bu işten bişey anlamadım. Ayrıca bizim binanın yapı denetim firması kapanmış. İmar da onların işlerini tam bitirmemişler gibi bişey dedi. Birde bu konuda ne yapabiliriz. Mütahit desen ben hiç bişeye karışmam, ben size öyle sattım havasında, sanki biz bişey biliyormuşuz gibi. 

Şimdiden teşekkürler

Hakan

- 

Re: İskan  Hakkında 
- 

Öncelikle binanın kaç yıllık? İskan yani yapı kullanma izin belgesi alınabilmesi için binanın mimari projesine ve diğer projelere tamamen uygun olması lazım. İmara aykırı bir durum varsa alamazsınız. Müteahhit de ben size öyle sattım diyemez. Kanuna göre yapı ruhsatı alındıktan sonra 5 yıl içerisinde binayı tamamlaması ve iskan alması gerekmektedir. Siz ilk önce bir belediyenize başvurun. 

- 

Binamızın 5 yıllık süresi ekim sonunda doluyor. Ancak müteahhit projeye uygun yapmadığı yerler çıktı ve o yüzden iskan alamıyoruz. Bu konuda sorumlu kimdir? Müteahhit ben size sattım diyor başka bişey demiyor. Bunun yasal yolu nedir? 5 sene içinde iskanı alamassak ne olacak? Nasıl bir yol izlememiz gerekir? Eğer iskanı alamassak bizim yeniden yapmamız gerekenler nelerdir?