Haksız yere Doktora'dan atılma durumunda sorumlular hakkında yasal işlem uygulanabilir mi?
Merhaba;
Soruma geçmeden önce, bu paylaşım sitesine emeği geçmiş herkese teşekkür etmek isterim.
Doktora öğrencisi olduğum üniversitede geçtiğimiz dönem (2008-2009 bahar yarıyılı) alınması gereken kredileri tamalayarak yeterlilik sınavına girmeye hak kazandım. Fakat dışarıdaki bir üniversiteden aldığım derslerin notu kendi üniversiteme ulaşmadığı için sınava alınmadım. Son olarak toplanan üniversite kurulu zamanında yeterlilik sınavına girmediğim için üniversite ile ilişimiği kesiyor. Beni doktora programından atıyor. Bu durum neticesinde maruz kaldığım maddi ve manevi maduriyet sebebiyle sorumlular hakkında herhangi bir kanuni işlem yapılabilir mi ? Hakkımı aramak için ne yapabilirim.
Saygılarımla.
Re: Haksız yere Doktora'dan atılma durumunda sorumlular hakkında yasal işlem uygulanabilir mi ?
İdareye başvurup doktora programına alınmanız için başvurdunuzmu? Böyle bir müracaatınız red edildiyse idare mahkemesinde dava açmak suretiyle işlemin iptalini isteyebilirsiniz. Maddi ve manevi zararınız için de müracaat yollarını tükettikten sonra tam yargı davası açmak suretiyle haklarınızı arayabilirsiniz.