Maaş haczi ve eşyaların durumu
Efendim merhaba.. Siz değerli hukukseverlerden benim için hayati öneme haiz bir konuda beni aydınlatmalarını rica edeceğim..
Sorum şu :
Maaşımda bir bankanın haczi vardı.. bu ay bu haciz bitti işyerim bana diğer bankanın haczinin başlayacağını söyledi.. fakat bu diğer banka haczi beklemeden direkt evime icra memurlarını göndermiş ve ev eşyalarını kayıt ettirmiş ...Maaşımdan 1/4 kesilerek 12 ayda borç bitebiliyor..bu durumda ben ne yapmalıyım. zaten maaşımdan kesinti başlayacak 15 gün sonra .eşyalarımı nasıl kurtaracağım.. birde eşyaların kaydedilmesi ne demektir ,yani eşyaları şu an almamış kayıt etmişler sadece
saygılarımı sunarım.
Re: Maaş haczi ve eşyaların durumu
Haciz koyup yeddiemin olarak adreste birine teslim etmişler demektir. Kayıt edilen mallar haciz altında ve yeddiemin kişinin de sorumluluğu altındadır. Haciz koyan banka vekili yerinde satışını isteyebilir veya bir süre sonra eşyaları adli yeddiemine götürebilir. Bu malları satmanız, başka bir yere kaçırmanız yeddiemin tayin edilen kişiye cezai sorumlulukk yükleyecektir. Evden taşınmanız halinde yeni adresi icra dairesine bildirmek zorundasınız.
Maaş haczi devam ederken başka hacizler yapılabilir buna engel değil karşı tarafla irtibata geçip anlaşma yoluna gidebilirsiniz. Geçmiş olsun kolay gelsin
çok teşekkür ederim.. aradım avukatı madem biraz peşin veremiyorsunuz o halde maaşınızın yarısına muvaffakat verin diyor.. bende maaşımın en fazla 1/3 ünü vermek istiyorum.. uygun olurmu sizce ? yasal olarak muvaffakat vermede maksimum oran nedir ?
saygılarımı sunarım
Muvafakat ta maksimum oran
efendim tüm hukukseverleri saygılarımla selamlarım.
benim sorum avukatın icrayı durdurmak için maaşın 2/4 yani yarısını istemesi benim ise en fazla 1/3 oranında kesinti verebilecek olmam .. muvafakat vermede yasal maksimum oran nedir ? 1/3 'e muvafakat verebiliyormuyum , verebiliyorsam bunu nereye nasıl bir şekilde yapacağım, avukata mıvermem gerekiyor.
değeri hukuk uzmanları kafam karmakarışık oldu. yardımcı olabilirmisiniz?
Re: Muvafakat ta maksimum oran
maksimum oran maaşınızın tamamıdır.
icra dairesine veya hacze gelen memura muvafakat vereceksiniz
Alıntı:
kdadas rumuzlu üyeden alıntı
çok teşekkür ederim.. aradım avukatı madem biraz peşin veremiyorsunuz o halde maaşınızın yarısına muvaffakat verin diyor.. bende maaşımın en fazla 1/3 ünü vermek istiyorum.. uygun olurmu sizce ? yasal olarak muvaffakat vermede maksimum oran nedir ?
saygılarımı sunarım
Bence olmaz çünkü benim cebime girmeyecek. Bunu ancak siz takdir edersiniz elbette muvaffakat vermekte bir sınır yoktur, en kötü anlaşma anlaşmazlıktan iyidir ya da onun gibi bir şey :) Esenkalın saygı bizden (Bendenizden)
teşekkür ederim efendim.
iyi günler dileklerimle.
Re: Muvafakat ta maksimum oran
teşekkür ederim yardımınıza efendim.
iyi günler