Emekli Sandığı tazminatı hakkında
sekiz ay önce bir ev satın aldım. satan kişiye 25 bin tl verdim.Kalan 30bin tl ise tapuda verecektim.fakat benim özel durumum nedeniyle (deprep çatlakları varmıs) evi almaktan vazgeçtim.paramı geri almak istedigimde kendı borçları oldugunu zaten evini bu sebeble sattıgını benden aldıgı parayı da hemen borçlarına yatırdıgını soyledi.
paramı ancak evi bır baskasına sattıgında verebilecegini soyledi.fakat ev bir baskasına vadeli ve taksıtle sattmış.
benim ıcın 25bin tl cok buyuk para huzurum kaçtı.danıstıgım kişiler icraya vermemi tedbir almamın dogru olacagını soyledıler bende kendısıne ilamsız takip yaptırdım.itiraz etmedi.suresı gectıgı halde mal beyanında bulundu.kendısı emekli sandıgına tabi memur.emekli tazmınatına haciz koyulması ve ya tedbir konulması icin icra müdürüne başvurdum.
icra müdürü dedi ki: daha emeklilik hakkını elde etmiş fakat emeklilik için müracat etmediği için boyle bır tedbır alamzsınız.emekli sandıgı bu işlemı kabul etmiyor. maaaşına haciz koydu.ama maas haczıyle bıtmez bu borc.
emeklı ıkramıyesıne nasıl hacız veya tedbır koyarım.
aileme karsıda mahcubum.sınırlarım cok yıprandı.
cevaplarınız ıcın tesekur ederım
Re: Emekli Sandığı tazminatı hakkında
İleriye dönük yani doğacak alacaklara haciz konulamıyor. Emekli Sandığı emeklilik için ne zaman müracaat edeceğini bilemez. Emeklilik için müracaatını öğrendiğiniz zaman haciz koyabilirsiniz. Kolay gelsin
Re: Emekli Sandığı tazminatı hakkında