Çocuğumu nüfusuma kayıt ettirme işlemleri hakkında
:( :( benim sonurum şuanda aranmam var fakat çocuğum okuduğu için teslim olmam mümkün değil ancak karne alınca ama benim nufus müdürlügünde halletmem gereken evraklar var mahkemem var nasıl yapmam gerekiyor acaba gitmelimiyim dediğim yerlere bir sorun olurmu yani yakalanırmıyım lütfen bu konuda beni bilgilendirirseniz çok ama çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Re: acil cevaplarınızı bekliyorum
Eşinize veya güvendiğiniz birisine vekalet veriniz.Sizin yerinize işlerinizi halletsin.
Bolşanslar.
başlığı lütfen konu ne ise o konu hakkında açınız. gereksiz cümlelere gerek yok. ayrıca birine vekalet vererek cözebileceğiniz hususlardır.
Alıntı:
mesaog rumuzlu üyeden alıntı
Eşinize veya güvendiğiniz birisine vekalet veriniz.Sizin yerinize işlerinizi halletsin.
Bolşanslar.
cevabınız için çok teşekkürler...
Benim asıl sorunum evliliğim henüz bitmeden uzun mahkeme sürecinde bir başkasından çocuğum oldu. mahkeme sonuçlanmadığı için cocuğuma gerçek babasından kimlik çıkartıp nufusa kaydettiremedim...
Boşanmak üzere olduğum eski eşimle yıllar sonra anlaştık ve bu duruşmada boşanmayı kabul edeceğini oda artık sürdürmek istemediğini söyledi...
Fakat ikimizde çocuğumuz hakkında ne gibi bir işlem yapmamız gerektiğini bilmiyoruz... Boşanmadan önce cocuğu reddetmesi mi gerekir?... Mahkemeye mi başvurulacak? Yoksa boşanma sırasında boşanma hakimleri mi bir kararla olayı netleştirecek?
Mahkemeye başvurulması gerekiyorsa ne yazılması gerekiyor?
Bana yardımcı olmanızı bekliyorum...
vekalet verdigim kişi benim adıma mahkemeye katıla bilirmi?
vekalet verirken ne söylemem gerekiyor?
lütfen cevalayın
Avukata Aile mahkemelerinde her nevi davaya katılmaya resimli vekalet verirseniz sizin adınıza hem mahkemeye girebilir hem nüfus müdürlüğünde diğer kurumlarda işlerinizi görebilir. Bu yetkilerin detayını vekalet vereceğiniz noterden öğrenirsiniz her gün yaptıkları işler bunlar.
Çocuğunuzla ilgili durumu da bu avukata sorarsanız daha iyi olur. Burdan kısa bilgi verebilirim o da çocuk evlilik birliği içinde doğmuş ama başkasından baba red edebilir çocuğa vasi atanır gerçek babası kabul eder prosüdürü teferruatlı bir konu şimdilik bu kadarını bilin. Kolay gelsin
cevabınız için çok teşekkürler.