Tapu iptali ve izale-i şuyu davası
Merhaba,
Eşimin üzerine olan gayri menkulümüz vardı.Eşim vefat edince çocuğumuz olmadığı için eşimin akrabaları ve ben mirasçı olduk.Varislere %50 banada %50 olacak şekildeki karara itiraz ettim (tapu iptal davası)ve yerel mahkemenin kararını, temyiz mahkemesi benim lehimde %23 daha fazla hak sahibi olmam gerektiğini belirterek lehimde bozdu.Yani yerel mahkemenin kararını düzeltip benim tapu iptal davasındaki hisse oranımı %73 çıkardı.Ancak bir kaç ay önce rahatsızlandım.Anlamadığım bir şekilde mahkeme %50- %50 olacak şekilde izaleyi şuyu davasını karar bağlamış ve bana %50 hisse vermiş.Avukatıma sorunca normal olduğunu ancak satıştan sonra temlik koydurup yeniden dava açıp %23 lük kısmın parasının alma hakkımın olduğunu söyledi.Sizden ricam ;
1.Satış kararı verilmiş.Bu karar itiraz edip satışı durdura bilir miyim?
2.Satışta benim hisse oranım %73 olması gerekirken neden %50 olmuştur?
3.Gayri menkule ilave masraflar yapmıştım.Bilirkişi bunları dikkate almamış.Bunlardan dolayı ek para talep edebilirmiyim veya bilir kişiye itiraz edebilirmiyim?(gerçi satış için 02.03.2009 da karar verilmiş.sanırım avukatımda itiraz etmemiş ve satış tarihi 23.07.2009)
4.Satışa girerken bende herhangi bir teminat yatırcak mıyım?
Saygılarımla.