Üst kat komşudan su akıyor-ev sahibi yurtdışında
Üst kat komşumun banyosunun olduğu hizada, evimin tavanından ciddi bir su akıntısı var. Defalarca sözlü şikayet etmeme rağmen kiracı olan üst komşum oralı olmadı. Ev sahibi Fransa'da imiş, kendisine ulaşamıyorum. Belediye'ye başvurdum, bir şey yapamayacaklarını söylediler.
Sanırım şimdi ihtarname çekmem gerekiyor ama ev sahibi yıllardır yurtdışında yaşıyormuş, üç yıldır bu evde oturuyorum kendisini hiç görmedim. Kendisinin ikamet adresi de apartman yönetiminde mevcut değil.
Kiracısına, tamir etmesi için ihtarname çeksem çözüm olur mu? İhtarnameye yanıt alamazsam davayı kime karşı açacağım?
Varsa cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Üst kat komşudan su akıyor-ev sahibi yurtdışında
Yukarıdaki konuda yardımınızı bekliyorum.
İki mesajınız arasında 15 aylık fark var. Sorununuz halen devam mı ediyor, yasal girişimde bulunmadınız mı halen?
Sorun çözüldüde nasıl yönlendirilecem sorusumu acaba.? Su sızan dairedeki kiracıda telefon bilgileri yok mu.?
Herhangi bir yasal girişimde bulunmadım. Üst katımda oturan kiracı banyosunu kullandıkça (haftada bir - evde bulundukları tarihlerde ) tavan ıslanıyor ve kuruyor.
Kiracının ve evsahibinin isimlerinin bulunduğu bir ihtarname yazıp, üst kat adresime göndereceğim. Bu, ihtarnamemin yasal olarak ev sahibine ulaştığı anlamına gelir mi? Yaptırmamakta direnirse hasar tespiti yaptırma yoluna gideceğim. Ama öncelikle problemi kendilerine resmi yollardan bildirip ihtar etmek istiyorum.
Özetle iki sorum var.
*Birincisi ihtarnameyi kimin adına yazmalıyım. Yurtdışında ikamet eden ev sahibi adına, üst kat adresime? Ya da doğrudan kiracıya. Ya da ikisi adına birden, aynı adrese...
*İkinci sorum, bu ihtarnamede özetle ne yazmalıyım? Üst kattan sürekli su akıntısı olduğunu, 15 gün içerisinde su akıntısını durduracak inşai önlemi alıp benim evimdeki hasar bedeliyle birlikte zararımın tazmin edilmesini, aksi taktirde diğer yasal yolları deneyeceğimi yazacağım. Uygun mudur.
(Korkum, ihtarnameden olumlu sonuç alamazsam kime dava açacağım, muhattabım yok? Biraz karışık konu. İlk etapta ihtarname işini halletsem şimdilik yol almış olacağım.)
İlginiz için teşekkür ederim.