adrenalin rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Şimdi şöyle bir sıkıntım var. Ben bir arkadaşa acil sıkıştığı için elden 7 adet (ATALİRASI) yani şimdiki hesapla 310x7:2.170 TL borç verdim fakat aramızdaki samimiyetten dolayı herhangi bir senet ve belge doldurmadık,çünkü bana 2 ay sonrasına vereceğim diye söz verdi,fakat günü geldiğinde farklı bahanelerle bir ay sonrasına ,sonra yine bir ay sonrasına takii 9 ay beni oyaladı 9 ay sonrasında veremeyeceğini söyle di ,bende bunun üzerine borcuna karşılık Senede alacağım miktarı boş bırakarak ödeyeceği günün tarihini attırıp kendisi ve bir de kefiline imzalattım, parasının olmadığını ödeme imkanını kalmadığını açıkçası ödemeyeceğini belirtti ,bende hakkımı yasal yollarla arayacağımı izah ettim, şu an günün gelmesini bekliyorum ,ama duydum ki avukata bile verilse kesinlikle ondan bu para tahsil edilemeyeceğini borcunun çok fazla olduğu için sırada başka alıcıların bulunduğu ,başka mahkemelerin olduğunu söylüyorlar bu durumda mahkemeye versem bile paramı alamayacağımı söylüyorlar,ne kadar doğrudur,
Acaba bir senette aynı soy isimleri yazılı kişilerin imzaladığı senet geçersiz diyorlar doğrumudur,
Yarın gidip o senedi icraya vermeye kalksam bana senedin mahkeme v.s masrafı ne olur ?( astarı yüzünden pahalıya geçermi)
Bu senette 2 kişinin adı ve adresi var, icra yolu her ikisi içindemi açılır ? Prosedür nedir ? Bu senet icralık olduktan sonra alacağım 2.170 TL borçlu için ne kadar olur ve ne kadar zamanda ödemesi gerekir ?
Maksadım kesinlikle bu işten kar elde etmek değil , ancak bende elimden avucumdan artırıp biriktirdiğim para ,sonuçta aldı ve geri vermiyor,artık 1 gün bile beklemek istemiyorum, başka çarem yok, prosedürü bilmek ve haklarımı öğrenmek istiyorum. Etrafımızda herkes bir şey diyor ama doğru bilgiyi işin ehlinden öğrenmek istiyorum. Saygıdeğer avukatlarımızdan biri yardımcı olursa çok sevinir minnettar olurum..
Saygılar & Sevgiler..