Yurtdışı ikamet ve askerlik tecili
Herkese merhaba,
benim sorunum su: Ben yaklasik 9 aydir yurtdisinda yasiyorum oturma iznim var, fakat askerligim Ekim 2009`a kadar tecilli (acikogretim) ve 1980 dogumluyum. Dovizli askerlik kaydimi yaptirmak icin konsoloslugu aradim ve bana bazi formlar doldurmam gerektigini ve islemin yaklasik 1-2 ay surebilecegini soylediler.
Benim Haziran ayinda bazi ozel nedenlerden dolayi 1 ayligina Turkiye`ye donmem lazim, sizce hemen parali askerlik islemlerini baslatirsam Haziran`in 20 sine kadar sonuc alabilir miyim? Alamazsam bile askerligim Ekim 2009`a kadar tecilli oldugu icin Turkiye`ye geldigimde herhangi bir sorunla karsilasir miyim? Sorundan kastim su: Tekrar yurtdisina cikmak icin gumruge gittigimde gumruk polisi bana sunu soyleyebilir mi? " Senin tecilin Ekim`de bitiyor ama sen bu ulkeden oturma izni almissin askerligini yapmadan nereye gidiyorsun?" Sizce bu bir sorun cikarir mi yoksa daha 4 ayim olacagi icin bir aksilik cikmaz mi?
Herkese simdiden tesekkurler...
duzeltme: Baska bir sorum ise: eger dovizli askerlik icin konsolosluga tecilim bittikten sonra basvuru yaparsam kabul edilir mi?
Re: Yurtdisi ikamet ve askerlik tecili
konsolosluga basvurdugun zaman sana bir evrak verecekler bu evrak yaninda olsun yeter. herhangi bir sorun yasamassin. iyi tatiller
Re: Yurtdisi ikamet ve askerlik tecili
Yurtdisinda calisiyorsaniz ayni zamanda, 38 yasina kadar askerliginizi tecil ettirebilirsiniz. Konsoloslukla görüsün...
Re: Yurtdışı ikamet ve askerlik tecili
cevaplariniz icin tesekkurler... 38 yasina kadar askerlikle ilgili bir sorun yasamayacagimi biliyorum eger yurtdisinda calismaya ve yasamaya devam edersem. Fakat benim sorum dovizli askerlik icin basvurmadan Turkiye`ye donersem cikista herhangi bir sorunla karsilasir miyim?
Evraktan soz etmissiniz fakat ne tur bir evraktir bu, neden verilir? Eger konsolosluga bu sorunumu anlatirsam bana bu evragi mi verrecekler?
Tekrar tesekkurler...
Re: Yurtdışı ikamet ve askerlik tecili
Bu konu hakkinda baska fikri olan var mi acaba? Cok sevinirim...
Cevap: Re: Yurtdışı ikamet ve askerlik tecili
merhabalar.
1982 Doğumluyum çeşitli nedenlerden dolayı hep tecilliydim ve bana iki kardeşim yetişti, maddi durumlardan dolayı babamdan sadece birimize onay geldi (3 cü kardeşimiz yeni tecilli) yani birimiz asker birimiz kaçak kalcak ve öteki gelene kadar bir işte sigortasız çalışacak.
Ben 02/ocak/2010 tarihine kadar tecilliyim(askerlik hizmetini yapmak üzere 02/01/2010 tarihinde tertip edildiniz)
size sormak istediğim şu; 2009 yaz sezonu ortalarında müdürümün tavsiyesi üzerine Dubai'de kariyer için başvurmuştum ve yeni onay aldım, vizeyi aldıktan sonra ne tür bir yol izlemem gerek yada askerlik bana engel olcakmı 02 ocaktan önce gitsem ?