Re: Kira kontratı ile ilgili
İcra dairesine elden ödemeye dair makbuzlarınızı sunun.
Elinizde makbuz yoksa elden ödeme yaptığınız kişiden bu makbuzları talep edin.
Bunun benzerini bende yaşadım bende ev sahibine elden ödeme yapmıştım. yapmanız gereken tek şey icra dairesine 7 gün içinde gidip borcunuzun olmadığını beyan etmeniz.O zaman onlar borcunuzun olduğunu gösteren belgeler sunması gerekiyor ki bu da bayağı uzun sürüyor. şayet 7 iş günü geçirmişseniz, işte o zaman sıkıntı. Ancak elinizde kesin belge olması gerekiyor.
Elden yapılan ödemelerde ispat yükümlülüğü parayı verenin üstündedir. Yazılı belge haricinde kanıt olmaz. Mahkemede bunu tanıkla ispat etme talebi dinlenmez.
Yanıtlarınız için teşekkürler...Öğrenmek istediğim diğer bir mevzu şu;
oniki aylık kira kontratı harici kontrat yenilemeden ve aynı kontrata herhangi bir uzatma tarihi yüklemeden süre bitiminde evde otumaya devam edilmişse ev sahibi bu bedeli yasal yollardan isteme hakkına sahipmidir?Kısaca oniki aylık imzama karşılık ev sahibim benden onbeş aylık yada daha fazla bir bedel talep edebilir mi? tekrar teşekkürler...
Kontratın uzaması için hiç bir şey yapılmasına gerek yoktur. Kira müddetinin bitiminden 1 ay önce yazılı bildirimde bulunmadıysanız kontrat yeniden aynı süre ve şartlarda uzamış sayılır. Kontrat üzerinde yeni bir imza atılması, tarih değiştirilmesi ya da eklenmesi gibi hiç bir durum söz konusu değildir.
Teşekkür ederim Nilay Hanım...Bu şekilde olduğunu bilmiyordum...
Alıntı:
cüneyt özkorkut rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim Nilay Hanım...Bu şekilde olduğunu bilmiyordum...
"6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanun"u okuyunuz.
Yazılı sözleşme, sözleşmede yazan tarihten önce kiracı çıkacağını bildirirse yazan tarihte sona erer. Kiracı çıkacağını bildirmezse bir yıllığına kendiliğinden yenilenir. Ev sahibi sözleşmede yazan sürenin sonunda kiracıyı 7. maddedeki koşullar yoksa çıkaramaz.
elden ödeme yaptıgına dair kısıden makbuzunu alman gerekırdı
Evet elden ödemelerde makbuz şart bunu biliyorum ancak çevrenizdeki güvenilir gözüyle baktığınız kişiler iyi niyeti acizlik olarak algıladığında bu tip sorunlar yaşanıyor...