İhbar Tazminatını Mahkeme Aşamasına Gelmeden Nasıl Atlatabilirim

İyi Günler
İş yerimden ayrılmayı düşünüyorum fakat aklıma takılan bir kaç soru var.
1-8 hafta ihbar sürem var.İşverenin benden talep edeceği ihbar tazminatını ödemeye hazırım.Fakat işverenin inatla çalışmamı istemesi halinde kim haklı durumda olur.
2-İstifa dilekçem de ihbar tazminatını istedikleri tarihte yatıracağımı beyan etmem yada eğer oluyorsa noterden ihbar süremde çalışmayacağımı fakat ihbar tazminatını ödemeye hazır olduğumu bildirsem faydası olur mu?
3-Eğer istifa mektubu veya noter belgesine rağmen beni mahkemeye verseler sonuç ne olur.
4-Mahkemeye ihbar tazminatını ödemeye hazır olduğuma dair işverene yaptığım beyanları ibraz etmem süreci ve sonucu nasıl etkiler
5-Eğer mahkemeyi kaybersem mahkeme ve avukat masrafları bana mı kalır.Ve bu masraflar neye göre hesaplanır.
Teşekkür ederim.
Kolay gelsin

Re: İhbar Tazminatını Mahkeme Aşamasına Gelmeden Nasıl Atlatabilirim

İhbar süresine ait ücreti ödeyerek sözleşmeyi feshetme hakkı sadece işverene tanınmış seçimlik bir haktır.
İhbar süresine uymadan ayrılmanız durumunda, ancak işverenle anlaşırsanız ihbar tazminatını ödeyerek ayrılmanız mümkündür.
Bunun dışında ihbar süresine uymadan ayrılırsanız,işveren ihbar tazminatı hakkını mahkemeye başvurarak alabilir.
mahkeme durumunda,işverenin kusuru dışında bildirimsiz feshiniz nedeniyle ihbar tazminatı,yasal faizler, mahkemece belirlenecek işverenin avukat vekalet ücreti ve dava masraflarını ödemek durumunda kalırsınız.

Re: İhbar Tazminatını Mahkeme Aşamasına Gelmeden Nasıl Atlatabilirim

böyle bir sitede bizlere verdiğiniz emekler için tüm hukukçu arkadaşlara teşekkür ederim